IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плахи ръстове на Wall Street в очакване на стенограмата на Фед*

В сряда след края на сесията се очаква корпоративният отчет на компанията за жп транспорт CSX

17:50 | 12.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват с леки повишения в сряда, като инвеститорите очакват публикуването на стенограмата на Федералния резерв на САЩ, съобщава CNBC. Протоколът ще бъде достъпен на сайта на Фед в 14:00 часа местно време във Вашингтон (21:00 часа българско време).

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с около 30 пункта, като IBM натежава най-много. Широкият индекс S&P 500 записва ръст от 0,22%, а технологичният бенчмарк Nasdaq се повишава с 0,06 на сто.

Доходността по редица държавни облигации се повиши в сряда, като тази по 10-годишните американски ценни книжа достига 1,79%. Според агенция Ройтерс стойността за кратко е надвишила 1,80%, което се случва за пръв път от началото на юни. Германските 10-годишни бундове също поевтиняха, като доходността им се повиши до 0,07%, а доходността по испанските ценни книжа се покачи до най-високото си ниво от 25 юли.

Министерството на финансите на САЩ ще емитира две серии облигации в сряда: 3-годишни облигации на стойност 24 млрд. долара и 10-годишни на стойност 20 млрд. долара.

И двата бенчмаркови сорта петрол - американският лек суров петрол WTI и европейският сорт Брент – поевтиняват с по около 1% и се търгуват на нива от съответно 50,28 долара и 51,00 долара за барел.

Председателят на Федералния резерв на САЩ за Ню Йорк определи очакванията за инфлацията като „добре позиционирани“.

В сряда след края на сесията се очаква корпоративният отчет на компанията за жп транспорт CSX. Тази седмица финансовите си резултати ще публикуват и банките Wells Fargo и JPMorgan Chase.

В сферата на макроикономиката заявленията за ипотечни кредити са се понижили с 6% миналата седмица.

Доларът продължава да поскъпва, записвайки ръст от 0,26% спрямо кошница валути. Едно евро се обменя за 1,101 долара, а курсът на йената е 103,90 йени за долар. Един британски паунд се обменя за 1,2224 долара.

Златото остава почти без изменение на ниво 1 256,65 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още