IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстове на Wall Street на фона на изненадващ спад в петролните резерви*

Администрацията за енергийна информация на САЩ обяви спад в запасите от 600 хил. барела през седмицата, приключила на 9 септември

17:56 | 14.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват с повишения в сряда, след като във вторник имаше разпродажби и индексите се понижиха с над 1%, съобщава CNBC. Инвеститорите следят и петролния пазар.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повиши с 90 пункта, като най-голям принос има Apple. В широкия измерител S&P 500 компаниите за комунални услуги повеждат секторите на зелена територия. Технологичният индекс Nasdaq се повишава с 0,84 на сто.

„След много тихо лято виждаме ръст на волатилността заедно с несигурността“, коментира Адам Сархан, главен изпълнителен директор на Sarhan Capital.

„Днешният празен икономически календар би трябвало да помогне за облекчаването на този последен пристъп на страх“, казва Джеръми Клайн, главен пазарен стратег във FBN Securities. “Портфолио мениджърите вероятно ще изчакат заседанието на Фед следващата седмица. Но до тогава не очаквам сегашният натиск да излезе извън контрол и да се трансформира в корекция”, допълва той.

В сферата на макроикономиката беше отчетен спад на вносните цени с 0,2% на месечна база през август. Икономистите, анкетирани от Ройтерс, очакваха понижение от 0,1%. На годишна база вносните цени се понижават с 2,2%.

Администрацията за енергийна информация на САЩ обяви спад в резервите от петрол в размер на 600 хил. барела през седмицата, приключила на 9 септември. Във вторник Американският петролен институт съобщи, че запасите през този период са се увеличили с 1,4 млн.

След публикуването на данните петролът за кратко поскъпна, но към 17:45 часа българско време се върна на червена територия и цената и на двата основни сорта се понижава с над 1% до съответно 44,23 долара за барел WTI и 46,45 долара за барел Брент.

Златото поскъпва с 0,3% до 1 328 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,1248 долара, а курсът на йената е 102,65 йени за долар.

Доходността по 2-годишните облигации се понижава до 0,774%, а тази по 10-годишните книжа – до 1,692%.

*Данните са актуални към 17:45 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още