IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси реагираха слабо на речта на Йелън

Погледите на инвеститорите са вперени в предстоящия референдум във Великобритания, анализатори на Citi виждат 40% вероятност за Brexit

23:28 | 21.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските индекси записаха леки повишения във вторник на фона на спад на цените на петрола, поредната порция проучвания за референдума във Великобритания в четвъртък и коментарите на председателя на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън.

Технологичният сектор беше сред лидерите в състава на широкия индекс S&P 500 по време на следобедната търговия, подкрепен от ръст от 3% на цената на акциите на Micron Technology. Книжата на Microsoft също поскъпнаха с над 2 на сто.

Анализатори на Citi посочиха в своя бележка днес, че според тях има 40% вероятност за Brexit. Краят на референдума няма да намали политическата фрагментация, смятат те.

Днес започна изслушването на Джанет Йелън пред Конгреса на САЩ. Тя заяви, че глобалните рискове и забавеният ръст в заетостта в САЩ дават основание за предпазлив подход при повишението на лихвените проценти.

Тя допълни, че евентуален британски вот за излизане от ЕС може да има значително икономическо отражение.

Фючърсите на американския лек суров петрол с доставка през юли поевтиняха с 1,05% до 48,85 долара за барел.

Фючърсите на златото с доставка през август се понижиха с 19,60 долара до 1 272,50 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още