IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичният индекс Nasdaq с първи двудневен спад от два месеца

И трите основни борсови индекса в САЩ затвориха сесията на червена територия

23:21 | 25.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на американските фондови борси се понижиха в четвъртък, като технологичният измерител Nasdaq отчете първия си двудневен спад от два месеца насам, съобщи CNBC.

United Health Group натежа най-много на индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average. В широкия индекс S&P 500 секторът на здравеопазването също изоставаше.

В сряда също имаше спадове в тази сфера, след като Хилари Клинтън коментира в Twitter поскъпването в размер на 400% в рамките на няколко години на антиалергичния продукт EpiPen на компанията Mylan. Акциите на фирмата се понижиха с 0,7%.

„Определено липсва волатилност и липса на обем на пазара“, казва Ким Форест, старши анализатор за фондовите пазари във Fort Pitt Capital.

В корпоративната сфера акциите на Tiffany поскъпнаха с над 6% и се представяха най-добре в S&P 500, след като финансовият отчет на компанията изненада приятно.

Броят на американците, подали молби за помощи за безработица, миналата седмица неочаквано се понижи, подсказвайки, че трудовият пазар продължава да набира инерция. Подадените документи се понижават с 1000 до сезонно изгладените 261 хил. през седмицата, приключила на 19 август, сочат данните на Министерството на труда. Това е трето поредно седмично понижение. Икономистите, анкетирани от Ройтерс, очакваха стойността да се повиши до 265 хил.

Поръчките на трайни стоки през юли също се повишиха над очакванията – с 4,4 на сто.

Американският лек суров петрол WTI поскъпна с 1,2% до 47,33 долара за барел на фона на по-слаб долар.

Златото поевтиня с 0,3% до 1 325,55 долара за тройунция.

Председателят на Фед за Далас Робърт Каплан заяви в четвъртък, че аргументът за повишение на лихвите набира популярност.

Пазарите очакват в петък речта на председателя на централната банка Джанет Йелън в рамките на икономически симпозиум в Джансън Хол, щата Уайоминг.

Вероятността за повишение на лихвите през септември според пазарите е 24% и около 50% за декември, сочат данните на CME Group.

Едно евро се обменя за 1,1281 долара, а курсът на йената е 100,56 йени за долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още