IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трите основни индекса в САЩ не успяха да задържат рекордните си нива от сесията

Въпреки ударените рекорди по време на търговията само Dow завърши с повишение в четвъртък

23:13 | 26.01.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на американските борси приключиха сесията със смесени резултати в четвъртък, като инвеститорите следяха внимателно финансовите отчети представени през деня, съобщава CNBC. Ден по-рано борсите приключиха на рекордни стойности.

Сред компаниите, които представиха отчетите си в четвъртък, бяха Ford и Caterpillar, която е част от Dow. Печалбата на Ford съвпадна с очакванията на анализаторите, но продажбите ѝ надминаха прогнозите. Caterpillar също успя да надвиши оценките за печалбата, но не и за приходите. Alphabet, Intel, Microsoft, Paypal и Starbucks са само част от компаниите, които ще представят отчетите си след края на сесията.

„Компаниите все още успяват да задминат очакваната печалба, но положението е по-трудно с продажбите“, казва Джак Албин, главен инвестиционен директор на BMO Private Bank. “Това може да се окаже тенденция на намаляване на разходите“.

35% от компаниите в S&P 500 са представили отчетите си до четвъртък сутринта, като 70% от тях са надвишили прогнозите на анализаторите за печалбата, а 56% - за продажбите, сочат данни на The Earnings Scout.

“Достигнахме разгара на сезона на финансовите отчети за четвъртото тримесечие. Потопът от отчети през следващите две седмици ще потвърди дали последните три месеца на 2016 г. са били разочароващи за компаниите на относителна база“, казва Джереми Клайн, главен пазарен стратег във FBN Securities.

“Със сигурност летвата за този период бе малко по-висока отколкото при предишните тримесечия. Препятствията ще стават все по-трудни за преодоляване от страна на висшите мениджъри през следващата година, тъй като изключително оптимистичните прогнози за печалба почти не са се променили“, допълва той.

Основният индекс Dow Jones industrial average се повиши с около 30 пункта, като Goldman Sachs доприне най-много за ръста. Бенчмаркът отново достигна рекордно ниво по време на търговията.

Индексът S&P 500 успя да мине границата от 2300 пункта за пръв път, но в крайна сметка приключи със спад от около 0,1%, като здравният сектор поведе губещите с понижение от 0,7%.

Технологичният Nasdaq composite приключи с минимален спад от 0,02%, като по-рано през сесията също удари рекордни нива.

На пазара на облигации доходността по 10-годишните държавни ценни книжа се повиши леко до 2,50%, а на 2-годишните държавни облигации беше 1,22%.

На валутния пазар щатският долар си върна част от силата спрямо кошница от валути, след като спадна под 100 пункта тази седмица. Той се търгуваше с 0,5% по-високо в следобедната сесия, еврото бе на ниво от около 1,069 долара, а йената се търгуваше за 114,4 йени за долар.

На пазара на суровини фючърсите върху американския суров петрол се повишиха с 1,03 долара, или 2%, до 53,78 долара, а на петрола сорт Брент – с 1,12 долара, или 2%, до 56,20 долара за барел.

Фючърсите върху златото за доставките през февруари приключиха с понижение от 8 долара до 1191 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
Алексиева55
преди 7 години
КОМЕНТАРЪТ Е ИЗТРИТ ЗАРАДИ НЕПОЗВОЛЕНИ РЕКЛАМНИ СЪОБЩЕНИЯ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още