IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп подготвя указ за увеличаване на добива на петрол и газ по крайбрежието

Лобисти настояват и за разработване на източните части на Мексиканския залив, срещу което от години се противопоставят политиците от Флорида

09:13 | 24.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Доналд Тръмп. Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп. Снимка: Архив Ройтерс

В навечерието на своите 100 дни начело на САЩ Доналд Тръмп готви редица укази, един от които е за увеличаване на териториите, в които може да се добива природен газ и петрол в крайбрежието на страната. Това съобщава американската версия на Politico, позовавайки се на свои източници в Белия дом.

Според публикацията указът ще нареди за преразглеждане на регулациите за добив на петрол и природен газ в крайбрежните зони.

Едно от последните действия на администрацията на Барак Обама беше временно да ограничи добива на суровини в Чукотско море и в дълбоководните блокове край Източния бряг с цел опазването на околната среда. Още в своята предизборна кампания Тръмп обеща преразглеждане на редица решения на своя предшественик и добивът на петрол и природен газ е едно от тях.

Според Politico в САЩ се поява лоби, което настоява и за разрешение на проучванията и Тихия океан - в източната част на Мексиканския залив. На тази дейност от десетилетия се противопоставят политиците от Флорида.

Очаква се Доналд Тръмп да подпише и указ за укрепване на киберсигурността на страната, допълва още изданието. Текстовете дават възможност на ръководителите на федералните агенции да предпримат специфични стандарти в тази област.

Проучванията показват, че Доналъд Тръмп посреща първите 100 дни на своя мандат с най-ниското обществено одобрение за американски президент от 1945 година насам. В същото време обаче липсва съжаление - 96% от подкрепилите милиардера гласоподаватели отново биха гласували за него.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още