IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията на Wall Street започва със спадове в очакване на сезона на отчетите*

През тази седмица се очакват финансовите резултати на Bank of America, BlackRock и JPMorgan Chase

17:52 | 09.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Повечето акции на американските фондови борси се търгуват със спадове в началото на седмицата, а инвеститорите се готвят за началото на сезона на отчетите, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с около 60 пункта, като Goldman Sachs допринася най-много за спада.

Широкият измерител S&P 500 изтрива 0,2% от стойността си, като енергийните компании повеждат секторите, които се търгуват на червена територия.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 2,6% до 52,58 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент се търгува със спад от 2,56% до 55,64 долара за барел.

Технологичният бенчмарк Nasdaq остава почти без изменение.

В петък и трите индекса записаха рекордни стойности по време на сесията, като Dow Jones беше на крачка от психологическата граница от 20 хил. пункта.

Тази седмица се очакват финансовите резултати на Bank of America, BlackRock и JPMorgan Chase.

„Печалбата на акция на компаниите от индекса S&P 500 се очаква да запише ръст от 4,4% на годишна база“, коментира Линдзи Бел, инвестиционен стратег в консултантската компания CFRA.

В понеделник председателят на Фед за Бостън Ерик Розенгрен призова за постепенно повишаване на лихвените проценти в САЩ, но с по-бърз темп отколкото сегашния веднъж годишно.

По-късно се очакват коментари от страна на Денис Локхарт, който е председателят на Фед за Атланта.

Едно евро се обменя за 1,0545 долара, а курсът на йената е 116,45 йени за долар. Британският паунд поевтинява с над 1% до 1,2157 долара за паунд.

Златото поскъпва с 0,41% до 1 178,25 долара за тройунция.

Доходността по 2-годишните американски държавни облигации се понижава до 1,198%, а тази по 10-годишните ценни книжа също се понижава до 2,370%.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още