IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещите индекси на Wall Street финишираха със слаби ръстове

Цената на петрола продължава да се покачва в очакване ОПЕК да замрази добива на суровината

23:17 | 18.08.16 г.
<p>
	Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Борсите отвъд Океана затвориха с леки ръстове, подкрепени от корпоративни данни и поскъпващия петрол. Влияние оказа и разпространената стенограма от последното заседание на Федералния резерв, съобщава CNBC.

Dow Jones записа ръст на стойността си в рамките на 0,13% до 18 597,7 пункта. Сред големите печеливши в състава на индекса се нареди Wal Mart. Търговецът публикува по-добър от очакваното финансов отчет за второто тримесечие, което повиши цената на акциите й с 1,88% до 74,30 долара за брой.

На обратния полюс беше Caterpillar, след като съобщи за спад на продажбите си през юли. Компанията загуби над 1,2% от цената на акциите си и затвори търговията при 83,38 долара за брой.

S&P 500 увеличи стойността си с 0,22% до 2 187,02 пункта, подкрепен от енергийния сектор. Повишението на Nasdaq също е в рамките на 0,22% до 5 240,15 пункта.

Цената на петрола се повишава за шеста поредна сесия. Европейският сорт Brent приключи търговията с ръст на цената си от 2,09% до 50,89 долара за барел. По време на сесията беше достигнат връх от малко над 51 долара, което е най-високото ниво от края на юни, изчислява Ройтерс.

Американският лек суров петрол поскъпна с повече от 3 на сто до цена от 48,22 долара за барел. Това е най-високата цена на американския сорт от 5 юли насам.

И двата сорта добавиха около 20% към цената си от началото на месеца. Влияние на пазарите оказват очакванията, че ОПЕК ще води нови разговори за замразяване на нивото на добива на суровината. Водещите производители на петрол ще се срещнат в Алжир през септември. На пазара днес влияние оказа и слабият щатски долар.

Цената на златото се повиши с 0,6% до 1 357,20 долара за трой унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още