IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещите индекси на Wall Street не удържаха на натиска на цената на петрола

След първоначално оживление водещите индекси затвориха с нищожни изменения на стойностите си

23:19 | 17.11.15 г.
Водещите индекси на Wall Street не удържаха на натиска на цената на петрола

Водещите индекси на борсите отвъд Океана не успяха да задържат ранните ръстове и завършиха сесията с нищожни промени в стойността си. На търговията натежа ниската цена на петрола и търговците не обърнаха внимание на окуражаващите корпоративни данни.

По време на търговията се получи и съобщението за отлагането на приятелската футболна среща между Германия и Холандия след "сериозни подозрения" за готвени атаки на стадиона в Хановер. Канцлерът на Германия Ангела Меркел трябваше да присъства на срещата, съобщават още световните агенции.

Една от атаките в Париж в петък беше извършена в близост до "Стад де Франс" по време на приятелска среща между футболните отбори на Франция и Германия. На стадиона присъстваше и френският президент Франсоа Оланд. 

В началото на сесията Dow Jones напредваше със 100 пункта, но по-късно динамиката се забави и в крайна сметка индексът на сините чипове приключи търговията с ръст от 0,04% или 6 пункта до 17 489,5 пункта.

На червена територия, макар и със спад от едва 0,13 на сто, пък затвори S&P 500. Стойността му достигна ниво от 2 050,44 пункта.

За кратко по време на търговията стойността на Nasdaq прескочи границата от 5 000 пункта, но в крайна сметка ръстът се оказа недостатъчен и технологичният индекс затвори на ниво от 4 986,02 пункта. Спрямо сесията в понеделник стойността на индекса се повишава с минималните 0,03 на сто.

Добри корпоративни данни не липсваха. Финансовите отчети на Home Depot доведоха до ръст на цената на акциите на компанията с 4,42% до 126,18 долара за брой. Сред големите печеливши днес е и Wal-Mart, чиито книжа поскъпнаха с 3,54% до 59,92 долара за брой след по-добрите от очакваното данни за последното тримесечие.

На фона на добрите корпоративни данни обаче цената на петрола продължава да пада. Лекият суров петрол се търгуваше за 40,67 долара за барел или с 2,56% по-евтино спрямо сесията в понеделник. В първата сесия за седмицата, тоест след атаките в Париж, черното злато загуби 2,45% от стойността си. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още