IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Wal-Mart за тримесечието надмина очакванията

Акциите на компанията поскъпнаха с близо 3% след новината

16:48 | 17.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Най-голямата верига универсални магазини в света - американската Wal-Mart, отчете по-силна от очакванията печалба за тримесечието във вторник, отбелязвайки ръст на продажбите от магазините, отворени преди повече от година, за пето поредно тримесечие. Това изстреля акциите на компанията нагоре с почти 3%, съобщава Ройтерс.

Нетната печалба на веригата магазини е спаднала до 3,304 млрд. долара, или 1,03 долара на акция, през третото тримесечие, приключило на 31 октомври. За сравнение, печалбата за същия период на миналата година възлиза на 3,711 млрд. долара, или 1,15 долара на акция.

Средната оценка на анализаторите бе за печалба от 98 цента на акция, сочат данни на Thomson Reuters.

Wal-Mart заяви, че консолидираните приходи са се понижили с 1,3% до 117,4 млрд. долара под натиска на международните ѝ операции, които са засегнати от по-силния долар.

Печалбата на Wal-Mart е под сериозен натиск заради разходите за повишаване на заплащането на начални позиции, въпреки че според компанията тези инвестиции са допринесли за по-добро обслужване на клиентите и по-добри продажби.

Продажбите на магазините в САЩ, отворени преди повече от година, са се повишили с 1,5%. Според Wal-Mart трафикът към близо 4600-те магазина е нараснал с 1,7%.

Акциите на Wal-Mart поскъпнаха с 2,6% до 59,36 долара за брой в търговията преди отварянето на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още