IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещите индекси в САЩ започнаха търговията на червена територия*

Dow Jones спадна за кратко с над 100 пункта

18:52 | 30.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските индекси започнаха търговията със спад в четвъртък, след като бяха обявени резултатите за БВП на САЩ за второто тримесечие, а Федералният резерв остави лихвените проценти непроменени, предава CNBC.

Dow Jones се търгува със 73 пункта надолу, отбелязвайки 0,41% спад. За кратко той спадна с над 100 пункта при старта на търговията заради резултатите на Procter & Gamble. Компанията отчете голям спад в печалбата. Фирмата заяви, че очаква органичните ѝ продажби тази фискална година да спаднат леко.

S&P отбеляза спад от 0,41%, достигайки 2 099 пункта, докато Nasdaq Composite се сви с 0,45%. Технологичният бенчмарк достигна 5 088 пункта.

Facebook отбеляза 4%-ен спад в цената на акциите, което натежа на Nasdaq. Социалната мрежа отчете финансовите си резултати, като успя да разочарова инвеститорите с 82-та процента ръст на разходите.

Застрахователната компания Cigna също публикува смесени резултати за тримесечието, отчитайки 2,55 долара печалба на акция, което е над очакваните 2,31 долара, но приходите ѝ се оказаха под прогнозите на анализаторите.

Печалбата на AB InBev не отговори на очакванията на експертите заради по-слабите продажби на част от ключовите пазари. От компанията посочиха, че лошото време и неблагоприятните икономически условия са повлияли на финансовите ѝ резултати.

От своя страна Министерството на търговията в САЩ заяви, че БВП на страната се разширява през второто тримесечие с годишен темп от 2,3%, което е малко под прогнозите на икономистите.

В сряда централната банка остави непроменени лихвените проценти и не направи намек за увеличаването им по време на следващото заседание. Решението беше взето единодушно. Политиците твърдят, че икономиката се разширява умерено, като не коментираха неотдавнашната нестабилност на Гърция и Китай.

Американският долар се търгуваше повече от половин процент по-високо спрямо основните световни валути.

Доходността по 10-годишните облигации падна до 2,28%, а на 2-годишните до близо 0,73%.

Фючърсите на суровия петрол за доставка през септември скочиха с 14% до 48,94 долара за барел на борсата в Ню Йорк. Фючърсите на златото спаднаха с 4,10 долара до 1088,50 долара за унция към 10:20 ч. местно време. 

* Информацията е актуална към 18:50 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още