IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street очаква подробности за данъчната реформа на Доналд Тръмп*

Борсовите индекси записват леки ръстове в сряда

17:53 | 26.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Борсовите индекси в САЩ записват леки ръстове в сряда в очакване на подробности около плановете за данъчна реформа на Доналд Тръмп, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 25 пункта, като най-много допринася Goldman Sachs. Измерителят е на по-малко от 1% от историческия си връх от 21 169,11 пункта.

Широкият индекс S&P 500 добавя 0,17%, като най-добре се представят компаниите в сферата на здравеопазването.

Технологичният бенчмарк Nasdaq остава без изменение.

Министърът на финансите Стивън Манучин потвърди, че администрацията ще призове за понижаване на корпоративния данък до 15%.

Именно очакванията за по-ниски данъци дадоха силен импулс на фондовия пазар след избирането на Тръмп за президент на САЩ. Белият дом обаче така и не можа да предостави подробности за плановете си.

Инвеститорите следят и сезона на отчетите на отчетите, който продължава с пълна сила. PepsiCo, United Technologies, Procter & Gamble и Twitter публикуваха резултати над очакванията.

В САЩ инвеститорите следят внимателно дали ще има договорка за бюджета и дали ще се избегне потенциално "затваряне" на държавата. Финансирането на правителството приключва в петък, освен ако Конгресът не се договори поне за временно финансиране. Последният път, когато американското правителство на практика затвори, беше между 1 и 16 октомври 2013 г. През този период S&P 500 се повиши с около 1,6%, но не и без волатилност.

Вероятността за затваряне на държавата съвпада с времето, когато изтичат първите 100 дни на президента Доналд Тръмп на поста.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 0,22% до 49,67 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поевтинява с 0,13% до 52,50 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,22% до 1 264,45 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,0894 долара, а курсът на йената е 111,53 йени за долар.

*Данните са актуални към 17:40 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:11 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още