IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street ограничи загубите след сътресението от данните за заетостта в САЩ

Нови петролни платформи в САЩ изпратиха надолу цената на петрола

23:25 | 03.06.16 г.
Wall Street ограничи загубите след сътресението от данните за заетостта в САЩ

Водещите индекси на фондовите борси отвъд Океана успяха да овладеят резките спадове, предизвикани от доклада на трудовото министерство за заетостта в САЩ, пише CNBC. През май работодателите са наели само 38 хил. души, вместо очакваните 155 хил.

Това беше причината за резки понижения в началото на търговията. Dow Jones изгуби 150 пункта от стойността си в първите часове. Постепенно обаче инвеститорите се успокоиха и в крайна сметка индексът на сините чипове затвори търговията с 0,18% спад до 17 807,06 пункта. За седмицата понижението е от 0,4 на сто, изчислява Market Watch.

Сред големите губещи в състава на индекса беше Goldman Sachs, чиито акции поевтиняха с 2,3% до 155,67 долара за брой. На обратния полюс беше представянето на Catterpillar. Книжата на компанията напреднаха с почти 2% до 75,04 долара за брой.

S&P 500 затвори търговията на ниво от 2 099,13 пункта, което е понижение от 0,29 на сто. Широкият индекс затваря седмицата почти без промяна спрямо миналия петък.

Технологичният Nasdaq записа по-сериозна загуба днес - от 0,58% до 4 942,52 пункта. Въпреки това, индексът остава записва седмичен ръст от 0,2 на сто.

Цената на петрола отново тръгна надолу, след като стана ясно, че са заработили девет нови петролни платформи в САЩ. Лекият суров петрол затвори сесията с цена от 48,62 долара за барел, или с 1,1% по-евтино спрямо четвъртък.
Европейският Brent се търгуваше за 49,79 долара за барел.

Цените на петрола се оттласнаха от зимното дъно, което бяха достигнали, след като добивът на суровина беше намален в Нигерия, Венецуела , Либия и Канада. Причините за спада са различни - напрежение в Нигерия и Либия, срив в икономиката на Венецуела и пожари в Канада.

Слабото увеличение на новите работни места в САЩ пък предизвика ръст на цената на златото - с 2,5% по време на сесията. Ценният метал затвори при цена от 1 242,90 долара за трой унция, което представлява седмичен ръст от 2,2 на сто, допълва Market Watch.

Едно евро се разменяше за 1,1342 долара, което е най-ниското ниво на валутната търговия от април насам.

Още за търговията на Wall Street и настроенията на пазара можете да разберете от коментара на Сю Кийнан от Bloomberg New York за Bloomberg TV Bulgaria

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:01 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още