IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street отстъпи в очакване на същинското начало на сезона на отчетите

И трите основни американски индекса спаднаха с по над 1% в Деня на Колумб

23:02 | 13.10.14 г.
Wall Street отстъпи в очакване на същинското начало на сезона на отчетите

Американските индекси отчетоха понижения в понеделник за трета поредна сесия, след като инвеститорите изтеглиха още средства в навечерието на същинското начало на сезона на отчетите през тази седмица. Търговията премина и под знака на Деня на Колумб, който е сред официалните празници в САЩ.

Индексът на волатилността CBOE – водещата мярка на несигурността на инвеститорите, достигна най-висoкото си равнище от 2012 г. при 23,80 пункта.

"Мисля, че това е вследствие на отстъпленията от петък. Инвеститорите имаха на разположение цял уикенд, за да премислят за нещата", каза пред CNBC Ким Форест, старши анализатор в Fort Pitt Capital.

"Има огромни въпросителни за това как ръста изглежда. САЩ ​​са най-хубавата къща в лош квартал, но не знаем, че условията в квартала може да се влошават по-бързо, отколкото осъзнахме. Европа е голяма енигма, а Китай изглежда доволен с по-нисък темп на растеж", отбеляза Форест.

По време на почивните дни представители на Федералния резерв заявиха, че централната банка може да се насочи към по-бавно повишаване на лихвените проценти, ако слабият глобален растеж заплашва възстановяването на САЩ.

Книжата на CSX поскъпнаха с 5,9%, след като железопътният оператор отказа да коментира новина на The Wall Street Journal, че е получил предложение за сливане от Canadian Pacific Railway.

Капитализацията на JC Penney отстъпи с 1,12% след новината, че изпълнителният директор на Home Depot Марвин Елисън ще оглави веригата магазини през 2015 г.

Същинското начало на сезона на отчетите е през тази седмица. Сред компаниите, които ще публикуват тримесечните си финансови резултати, са IntelJohnson & Johnson, UnitedHealth GroupAmerican Express и General Electric, Bank of AmericaWells Fargo и Citigroup.

Доларът поевтиня спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ, докато цените на деноминираните в долари суровини се движиха в различни посоки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:01 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още