IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street отваря със слаби понижения в очакване на данни за услугитe*

Влияние върху пазарите оказват и очакванията за доклада за нивото на безработица в САЩ

17:03 | 03.03.16 г. 1
Wall Street отваря със слаби понижения в очакване на данни за услугитe*

Борсите отвъд Океана започват сесията в четвъртък със слаби понижения в очакване на данни за развитието на сектора на услугите. В петък ще бъде разпространен и докладът на трудовото министерство за нивото на безработицата в страната, пише CNBC.

Очакванията на пазарите са за спад на индекса на Института по управление на поръчките (Institute for Supply Management) за непроизводствения сектор до ниво от 53 пункта през февруари. Стойността на индекса за януари беше 53,5 пункта.

Като цяло данните за икономиката на САЩ са по-добри, но има известни опасения, че производствената активност и сектора на услугите в САЩ, а и в глобален мащаб показват известна слабост, коментира един от стратезите в JPMorgan Funds - Дейвид Кели.

Малко преди отварянето на търговията бяха разпространени данните за подадените молби за безработица в седмицата от 22 до 27 февруари. Според тях молбите са с 6 хил. повече или общо 278 хил.

На този фон Dow Jones записва спад от 0,25% до ниво от 16 857,51 пункта. За S&P 500 намалението е от 0,27 на сто до 1 981 пункта. Стойността на Nasdaq достига до 4 693,34 пункта, което представлява намаление от 0,21 на сто.

Цената на петрола задълбочава загубите, отчетени по-рано днес. Търговията с американския лек суров петрол се извършва на ниво от около 34 долара за барел, което е снижение от 1%. Златото с доставка през април поскъпва минимално до 1 242,50 долара за тройунция.

Сред голечите губещи в сутрешната сесия на Wall Street се нареди McDonald`s. Акциите на компанията поевтиняха с 1,76 на сто до 116,39 долара за брой. С ръстове обаче започват търговията книжата на Caterpillar и Intel.

* Данните са актуални към 16:50 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още