IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street успя да преодолее поредния срив на петролните пазари

Лекият суров петрол за кратко се търгуваше под нивото от 29 долара за барел

23:17 | 12.01.16 г.
Wall Street успя да преодолее поредния срив на петролните пазари

Водещите индекси на борсите отвъд Океана записаха ръстове в края на втората за тази седмица сесия в опит да преодолеят негативното начало на годината. Търговията започна с резки повишения след стабилизиране на цената на петрола, пише CNBC.

Оживлението на петролните пазари обаче беше твърде кратко. Лекият суров петрол за кратко падна под нивото от 29 долара за барел. Това ценово дъно не беше достигано от декември 2003 година насам, изчислява Ройтерс. Така соченото  от мнозина анализатори ново дъно от 20 долара за барел вече не изглежда толкова невероятно.

Твърде смела засега обаче изглежда прогнозата на Standard Chartered за цена от 10 долара за барел през тази година.

В крайна сметка американският сорт затвори търговията със спад на цената от 4 на сто до 30,44 долара за барел. Европейският Brent се търгуваше за 30,96 долара за барел. По време на сесията и този сорт записа най-ниската си цена от близо 12 години - 30,40 долара за барел. Такова ниво пазарите не бяха виждали от април 2004 година насам.

Въпреки волатилността на петролните пазари водещите индекси на щатските фондови борси успяха да затворят сесията на зелена територия. Позитивните настроения поведоха технологичните компании и фирмите от здравния сектор.

За Dow Jones увеличението е от малко под 120 пункта или 0,72% до 16 516,5 пункта. Стойността на широкия S&P 500 достигна до 1 938,68 пункта, което представлява ръст от 0,78 на сто.

Nasdaq сложи край на осемдневната негативна серия, записвайки ръст от 1,03%. Стойността му обаче остава под нивото от 5 000 пункта - 4 685,92 пункта. Подкрепа на индекса оказа представянето на Apple. Акциите на компанията финишираха на косъм под психологическите 100 долара за брой, след като днес записаха ръст от 1,45 на сто.

Акциите на Alcoa  са едни от най-големите губещи в днешната сесия. След данните за свиването на приходите заради по-ниските цени на алуминия, книжата на компанията потънаха с 9% до цена от 7,27 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още