IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street записа силен старт на полугодието

Nasdaq записва повишение от 14% от началото на годината, подкрепен от силния ръст на технологичните акции

23:18 | 30.06.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Силен старт на полугодието отчитат водещите индекс на Wall Street, съобщава CNBC. Dow Jones и S&P 500 отчитат ръст от по малко над 8% и това е най-доброто им представяне от 2013 година насам. За Nasdaq повишението от началото на годината е с над 14% и технологичният индекс отбеляза най-доброто си представяне за полугодието от 2009 година насам.

Денят също приключи с ръстове, макар че технологичният сектор донесе седмични загуби за водещите индекси на търговията отвъд Океана.

Все пак технологичните акции са едни от най-добре представящите се от началото на 2017 година. Секторът записва ръст от 15% за първите шест месеца на годината, но спрямо май има спад от 2%. 

Dow Jones записа дневен ръст от 0,3% до 21 350,59 пункта, като за Nike допринесе най-много за повишението. За широкия S&P 500 повишението днес е от 0,15% до 2 423,42 пункта, подкрепено от представянето на енергийните компании.

Банковият сектор също даде тласък на търговията след съобщението на Федералния резерв, че всички големи институции в САЩ са издържали стрес тестовете.

Nasdaq записа минимално понижение от 0,06% днес и затвори търговията на ниво от 6 140,42 пункта. 

Цената на петрола потегли нагоре след коментари на анализатори, че добивът на суровина в САЩ ще намалява. Лекият суров петрол поскъпна с 2,5% до 46,06 долара за барел. Европейският Brent с доставка през август се търгуваше за 47,92 долара за барел, което е ръст от 1,1 на сто. Тези контракти изтичат днес, а от понеделник активни са септемврийските доставки. Цената им днес се повиши с 2,4 на сто до 48,77 долара за барел.

Цената на златото обаче се понижи - с 0,3% до 1 242,30 долара за трой унция. Спрямо края на май ценният метал е загубил 2,6 на сто от цената си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 3
Brian Gomez
преди 6 години
Оферта за заем @2% процент!!!Нашата компания е правна организация, създадена, за да помогне на хората, които се нуждаят от помощ като финансова помощ. Ние сме USA базирана финансова компания.Ние предоставяме юридически заем решения на физически лица и бизнес собственици, които се нуждаят от пари в брой. Така че, ако имате финансови затруднения или финансова бъркотия и имате нужда от пари, за да започнете собствен бизнес или имате нужда от заем, за да уредите дългове или да плащате сметки, започнете добра сделка или трудност при получаване на повече заеми от местни банки, Свържете се с нас днес: carlylefinancialsolutions***gmail.comГ-н Brian
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още