IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва април на червено

Въпреки пониженията американските борсови индекси се възстановиха от най-ниските нива, достигнати по време на сесията

23:45 | 03.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските борсови индекси приключиха търговията в понеделник с понижения, но все пак значително над най-ниските нива, достигнати по време на сесията.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average завърши с намаление от 10 пункта, като книжата на DuPont и Goldman Sachs натежаха най-много. Индексът, който следи акциите на 30 компании, заличи за кратко над 100 пункта по-рано по време на сесията.

"Инвеститорите продължават да търсят силни икономически данни, защото се опитваме да разчитаме по-малко на правителството, особено в свят, в който Фед затяга политиката, а политиките на Тръмп все още не са се реализирали", коментира Джак Ейблин, главен инвестиционен директор в BMO Private Bank.

Широкият индекс S&P 500 падна с 0,2%, а технологичният Nasdaq composite достигна нов връх по време на сесията, преди да падне с 0,3%.

Производственият индекс ISM за март достигна 57,2 пункта, надхвърляйки очакванията, но същевременно падайки спрямо равнището от предходния месец. Строителните разходи са нараснали с 0,8 на сто през февруари до най-високото си ниво от близо 11 години.

Днес бяха публикувани и данни за месечните продажби на автомобили, като Ford, General Motors и Fiat Chrysler отчитат понижения. Общите продажби за март възлизат на 16,62 млн. по данни на Autodata.

След оповестяването на данните доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа падна до 2,33%, а по двегодишните - до 1,23 на сто.

Други данни, които ще бъдат обявени по-късно през седмицата, включват протокола от последната среща на Федералния резерв и доклада за работните места през март.

„Голяма част от фокуса ще бъде насочен към ключови икономически данни, които може да определят тона на търговията тази седмица“, коментира Наим Аслам, главен пазарен стратег в Think Markets.

Wall Street се подготвя и за срещата между президента Доналд Тръмп и китайския президент Си Дзинпин в четвъртък и петък. Очаква се сред основните теми на двамата лидери да са търговията и Северна Корея. Лукам Отунуга, анализатор във FXTM, казва, че двудневната среща „може да бъде класифицирана като рисково събитие“.

Цената на американския лек суров петрол се понижи с 0,7% до 50,24 долара за барел. Миналия месец цените на петрола паднаха с 6,3%.

Доларът поскъпна с 0,2% спрямо кошница от валути, като еврото се търгува за близо 1,067 долара, а йената - около 111 йени за долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още