IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва сесията със смесена търговия, като на фокус е петролът*

Администрацията за енергийна информация съобщи, че миналата седмица петролните резерви са се понижили с 2.5 млн. барела, което е повече от очакванията

17:47 | 21.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват смесено в сряда, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average записва лек спад, като United Health и Merck дават положителен импулс, а най-много натежава Goldman Sachs.

Широкият измерител S&P 500 се повишава с 0,08%. Най-добре се представя секторът на здравеопазването, а най-много натежава енергетиката.

Технологичният бенчмарк Nasdaq добавя 0,49%.

От началото на годината S&P 500 се повиши с около 9%, а Nasdaq – с около 15%, подкрепен от 20-процентовото повишение на технологичния сектор.

В сферата на макроикономиката заявките за ипотеки нарастват с 0,6% на фона на ниски лихви. Продажбите на съществуващи жилища неочаквано се повишават през май с 1,1 до сезонно изгладен темп от 5,62 млн. единици.

Администрацията за енергийна информация съобщи, че миналата седмица петролните резерви са се понижили с 2.5 млн. барела, което е повече от очакванията.

Цените на петрола реагираха, като американският лек суров петрол WTI поскъпва с 1% до 43,94 долара, a европейският бенчмарк Брент – с 0,61% до 46,40 долара за барел.

Във вторник и двата бенчмаркови сорта поевтиняха с над 2%.

Петролът е напът да запише най-лошото си шестмесечно представяне от 1997 г.

„Биковете ще ви кажат, че проблемът с петрола е свързан с предлагането, но е нужно да погледнете не по далеч от Китай и ще видите по-малко търсене“, казва Ник Райх, главен изпълнителен директор на The Earnings Scout.

Едно евро се обменя за 1,1141 долара, а курсът на йената е 111,68 йени за долар.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации е 2,177%, а тази по 2-годишните книжа – 1,36%.

*Данните са актуални към 17:40 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още