IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва търговията в сряда с ръстове*

Администрацията за енергийна информация обяви спад в резервите на САЩ в размер на 3 млн. барела миналата седмица. Това е пето поредно седмично понижение

17:51 | 05.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси поскъпват в сряда, докато инвеститорите анализират порция макроикономически данни и следят поскъпващия петрол, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добавя 110 пункта, като най-голям принос има Goldman Sachs. Широкият S&P 500 се повишава с 0,5%, като финансовите компании повеждат секторите на зелена територия. Технологичният индекс Nasdaq записва ръст от 0,6 на сто.

Днес бе богат на новини от сферата на макроикономиката ден. Така например стана ясно, че частният сектор в САЩ през септември е добавил работни места с най-слаб темп от шест месеца насам. Данните на ADP показват, че новите назначения са 154 хил. В петък излизат официалните правителствени данни.

Търговският дефицит на САЩ се разширява през август до 40,7 млрд. долара, а подадените молби за ипотечни кредити нарастват с 2,9 на сто през миналата седмицата. И фабричните поръчки, и активността в производствения сектор надминават очакванията.

Администрацията за енергийна информация обяви спад в резервите на САЩ в размер на 3 млн. барела миналата седмица. Това е пето поредно седмично понижение.

Американският лек суров петрол WTI и европейският бенчмарк Брент поскъпват с около 1,5% до съответно 49,43 долара и 51,62 долара за барел.

Във вторник вечерта Американският петролен институт съобщи, че запасите са се понижили със 7,6 млн. барела през седмицата, приключила на 30 септември.

Доходностите по държавните облигации се повишават, като тази по 2-годишните ценни книжа е 0,854%, а тази по 10-годишните – 1,723%.

Едно евро се обменя за 1,1197 долара, а курсът на йената е 103,46 йени за долар. Един британски паунд се обменя за 1,2738 долара.

Цената на златото се повишава с 0,13% до 1 271,35 долара за тройунция.

По-късно в сряда изказвания ще имат председателите на Фед за Ричмънд и за Минеаполис съответн Джефри Лакър и Нийл Кашкари.

*Данните са актуални към 17:40 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още