IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street затвори с ръстове след разочароващите данни за заетостта в САЩ

Въпреки стабилните ръстове днес, петролът изпраща най-лошата си седмица от началото на юли насам

23:25 | 02.09.16 г. 1
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Водещите индекси отвъд Океана записаха ръстове, след като бяха публикувани данните за заетостта в САЩ. Работодателите са добави по-малко от очакваното работни места през август. Това обаче се възприе позитивно от инвеститорите, защото данните намаляват възможността Федералният резерв да повиши лихвата в страната.

"Данните от доклада са под очакванията, но в последните два месеца са по-добри от очакваното", коментира стратегът Джефри Клайнтоп от Charles Schwab пред CNBC.

Dow Jones се повиши с 0,39%, или 72 пункта, до 18 491,96 пункта. Стойността на индекса на сините чипове се повишаваше с над 100 пункта след разпространението на данните за трудовия пазар. Индексът приключва седмицата с ръст от 0,5 на сто.

На представянето на индекса натежа търговията с акции на Nike. Книжата на компанията поевтиняха с 0,87% до 58,02 долара за брой. Сред най-печелившите компании днес е Apple, чиито акции поскъпнаха с почти 1% до 107,73 долара за брой.

S&P 500 също записва седмичен ръст в рамките на около половин процент. Сесията приключи при стойност на широкия индекс от 2 179,98 пункта, което е ръст от 0,42 на сто за деня. Nasdaq се повиши с 0,43% до 5 249,9 пункта. За седмицата ръстът е в рамките на около 0,6 на сто.

Докладът за заетостта обаче оказа негативно влияние върху стойността на щатския долар, който загуби от стойността си спрямо водещите световни валути.

Цената на петрола също записа стабилни ръстове, но седмицата беше една от най-лошите от началото на юли насам.

Лекият суров петрол поскъпна с 3% до 44,44 долара за барел. Седмицата обаче приключи с понижение от почти 7 на сто.
Европейският сорт Brent се търгуваше за 48,83 долара за барел, което също представлява ръст от 3 на сто. За седмицата загубата за този сорт е от 5,3 на сто.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 2
michaelis12
преди 7 години
Wall Street затвори с ръстове след разочароващите данни за заетостта в САЩ ------------------------------------------------------------------------------------------------това е съвсем нормално в тази олигофренична държава, няма значение дали раотата е на добре или зле, важното е Wall Street да е нагоре, койт харесал Wall Street той става президент, ако нещо стане Wall Street ше бъде спасен и да го духхат бедните .... Сашовци са замязали на България даже още по-зле ше стават и българските глупaци изучили в Меката на Демагогията се завръщат в България да "отварят очите" на хората как се праело на Запад ..... "Имената на бизнеса" би трябвало да е "Тиквите на бизнеса" .... ем те така се прай "разделянето на благата не по равно, а по братски".....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още