IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WSJ: Разузнаването на САЩ крие информация от Тръмп

Това се дължи на опасения от възможно изтичане на информация, пише медията

17:07 | 16.02.17 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Разузнавателните служби на Съединените американски щати (САЩ) крият част от секретните данни от президента на страната Доналд Тръмп, защото се опасяват от изтичане на информация и компрометиране, съобщава The Wall Street Journal, позовавайки се на бивши и настоящи служители от държавната администрация и службите във Вашингтон.
Информаторите на вестника споделят за случаи, в които сътрудници на службите за сигурност са взели решение да не споделят с президента своите източници и способи за получаване на информация. По-конкретно става дума за скриване на специфики относно начините и каналите на шпионаж в чужди държави.

Разузнаването и преди е имало право да не разкрива цялата си притежавана информация на президента или Конгреса, ако например смята, че това е наложително с оглед по-голямата сигурност на източника. Но настоящата ситуация за първи път е продиктувана от недоверие и опасения от възможно изтичане на информация, подчертават източниците на изданието, които обаче не уточняват колко точно пъти е била скривана информация от Тръмп.

 

Казусът демонстрира до какви нива е достигнало взаимното недоверие между новата администрация в Белия дом и спецслужбите, коментира WSJ. Опасенията на представителите на разузнавателния апарат са продиктувани от възможните връзки на членове от екипа на Тръмп с Кремъл и неособено благоприятното отношение на самия президент към службите.

„Създалите се отношения между президента и разузнавателите служби са безпрецедентни. Не мога да си спомня някога да съм виждал толкова силни търкания. Това не е добре за страната ни“, коментира пред изданието бившият високопоставен служител на американското разузнаване Марк Ловентал.

Самият Тръмп отрича напълно твърденията в медиите за връзки на членове на щаба му с руските служби, окачествявайки ги като „опити да се прикрият множеството грешки“, допуснати от щаба на кандидата на демократите Хилъри Клинтън. Скандалите според новоизбрания президент се дължат на това, че разузнавателните данни се раздават „като бонбони“.

Още подобни новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

8
rate up comment 35 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 7 години
Анджек де, нали и аз това казвам - службите в САЩ контролират всичко и всички, а тях никой не ги контролира. И сега чекаме доклада, че Доналд е на заплата при Путин - естествено, че нема нужда от доказателства, щот те са тайна, но щом разузнаването е казало, начи е така... Да се чуди човек защо ги правят тези избори, като от тайните служби могат просто да посочват президента и конгресът да го назначава... Ама па в кампанията се прави шоу, превъртат едни милиарди и демократичните медии ше останат без чорбица...Карай, Смарти - на съда всичко е ясно! Да влезе убитият! хихихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 31 rate down comment 2
georgi_shum
преди 7 години
Тази най висша институция на изпълнителната власт, не е абсолютна! По законите на същата тази страна. те подлежи на контрол от конгрес и служби за сигурност! Законите на тази страна представляват интересите на тази страна приети от нейни същото толкова законни изранници. Не са всевишни, не са безгрешни - но така са си уредили държавата - така действат!И неможе Националния съветник по сигурността ( не си толкова т.ъп дори и ти, да не знаеш колко значим е този пост в САЩ) да се среша и резговаря понезащитен тел с посланник на страна, която очевадно не мисли доброто на САЩ, да лъже и умишлено да укрива инфомация от вице президента за тези разговори, да бъде най левашки изобличен и принуден да подаде оставка само 27 дни след като е назначен, и ти да искаш това разузнаване да има доверие на тази администрация!И още повече, че има законно право да не споделя определена информация! Пък понататъшната ти сърцераздирателна триадка -, просто си е жалък плач ала вия що биете ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 35 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 7 години
И кой решава кой и *** и кой не? Ти ли? Или службите? И на кого служат тези служби? На себе си? Щото президента - *** или не - го избира народът - той преценява кой е *** и кой не на изборите. А след законни избори - говорим за САЩ, президентът е най-висшата институция на изпълнителната власт. Имаш ли идея как се структурира една власт и разузнавателните служби към коя власт са и на кого са подчинени? Аз знам, че и там има умници като тебе, дето решават кой е *** и кой не, но това няма нищо общо нито с държавността, нито с демокрацията. Когато службите работят срещу избрания на преки избори президент, те работят срещу избирателите и съответно - срещу държавата! Това е! Всичко встрани от този принцип е плод на разпасани, безконтролни, всесилни тайни служби, които могат да правят каквото си искат, където си искат и както си искат... Не, че не е точно така от години в "най-великата". Пример - Ирак и ОМП на Саддам - война, милиони жертви, унищожен цял регион, миграционен апокалипсис, пълна хуманитарна катастрофа на територията на няколко държави, невиждан нероризъм и... няма виновни. Американското разузнаване си е пак същото - над президент и закон...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 36 rate down comment 1
fri
преди 7 години
Експерти разкриват триковете, които медиите използват за промиване на мозъка и контролиране на масите:http://***.naturalnews.com/2017-01-05-experts-reveal-the-tricks-mainstream-media-uses-to-brainwash-and-control-us.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 32 rate down comment 3
georgi_shum
преди 7 години
Ами след като избрания президент и част от администрацията му са такива ***, че говорят под път и над път с представители на чужди служби, и даже не благоволяват да казват точно какво и с кого са говорили, на вицепрезидента и президента, как очакваш службите да си споделят източниците? Тръмп е там за 4 г. Службите и интересите на страната остават! Още повече, че не вършат нищо незаконно. " Разузнаването и преди е имало право да не разкрива цялата си притежавана информация на президента или Конгреса, ако например смята, че това е наложително с оглед по-голямата сигурност на източника."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 34 rate down comment 1
fri
преди 7 години
Trump to leakers: You will be caught http://***.foxnews.com/politics/2017/02/16/trump-to-leakers-will-be-caught.html"Intelligence, papers are being leaked," Trump said. "Things are being leaked. It's a criminal action -- criminal act -- and it's been going on for a long time. Before me. But now it's really going on."The flood of anonymous sources bolstering a wide array of news accounts has given rise to rumors of a so-called deep state coup, in which members of the intelligence community are potentially working to undermine the new president and his advisers.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 33 rate down comment 2
fri
преди 7 години
Значи, за Сноудън е престъпление, а за тях - не? Дано републиканците им стъпят на врата.Голяма война започнаха либерастите, не само в САЩ, но и в Европа, и по целия свят са си пуснали пипалата.С много мръсни средства, от типа на старите комунисти-мафиоти. Яли сме им попарата, та им знаем средствата. - компромати, лъжи и завладяване на медиите - манипулиране на общественото мнение (за който се хване на въдицата им и не може да разсъждава със собствен мозък)Не ви ли е познато?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 43 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 7 години
Това говори само, че американските служби са отделна държава и не се контролират от никого, че живеят по свои закони и не президентът и правителството управляват държавата, а разузнавателните служби! И че изборите са една пародия и нямат никаква реална стойност, след като официално избраният по всички закони президент може да бъде така нагло бламиран... А какво да очакваме тук...?!!! Страхотно матрялче от WSJ - неам думи! Миналата и тази година САЩ направиха показно по демокрация в собствената си държава! Има ли още и диоти да верват на американски клишета...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още