IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трети срив във Facebook в рамките на месец

Случващото се поставя под въпрос стабилността на социалната мрежа, пише Venture Beat

22:56 | 28.09.15 г. 10
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Около 22:30 ч. българско време Facebook се срина за трети път този месец.

Служители на Venture Beat по света са потвърдили, че също не са успели да влязат в социалната мрежа или тя е работила прекалено бавно по същото време. При избор на адреса на платформата, пред потребителите са се появявали грешките “Service Unavailable” и “Sorry, something went wrong”, докато при други е излязла грешка, че страницата не е открита.

Сривовете във Facebook винаги са новина, защото услугата е смятана за изключително стабилна. Но това е третият срив в рамките на последните 11 дни - нещо безпрецедентно за Facebook.

Първото спиране на услугата беше в рамките на около пет минути. Второто отне около 10 минути, а днешното изглежда е по-дълго, въпреки че има моменти, в които сайтът изглежда, сякаш работи отново, допълва Venture Beat.

По-важното е, че Facebook все още отказва да обясни какво се случва. При сривовете на 17 и 24 септември от медията са отправили запитване към компанията да поясни каква е причината за случващото се, но отговор така и не е получен.

Третият срив в рамките на толкова кратък период обаче поставя стабилността на Facebook под въпрос.

От социалната мрежа потвърдиха днешния срив. На сайта на разработчиците ѝ се появи съобщение, в което се посочва, че услугата е временно недостъпна, а екипи вече работят по установяване и отстраняване на проблема. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

9
rate up comment 3 rate down comment 0
verimg
преди 8 години
Ще напиша приблизителен превод на една култoва фраза отпреди 90-те години:"Когато ти не плащаш за нещо - ти не си клиент - следователно ти си стока"."If you're not paying for the product, you are the product." Това просто нещо , за да се обори обикновено почва да се носи вода не от 9, а от 99 кладенеца :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 9 rate down comment 3
khao
преди 8 години
като цяло си прав ... ФБ според мен няма как да работи на печалба, без спонсорския договор с разните му разузнавателни агенции. Няма услуга в интернет дето да ти е безплатна и да ти дава неограничено място за качване на видео и снимки и други неща, че и на всичкото отгоре като решиш да си изтриеш акаунта да не можеш.... та питам кой плаща за този хардуер дето ни го дават безплатно... аз не вярвам че могат да си избият разходите само от реклами.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 9 rate down comment 3
verimg
преди 8 години
Няма нищо политическо в блокажите на тази глупост. Учудвам се , че още съществува. ФБ е пример за това, че "не става само с папане, трябва и акъл".Но къде пък да го търсят сега тоя акъл. Очаквам да се декапитализират постепенно, така че който има акции на тази боза нека се замисли имат ли фундамент или са бош лаф - отговорът е лесен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 5
khao
преди 8 години
Така е като ползват Байкал от фейсбука, ще патят... иначе сериозно мислиш ли си че има смисъл да отговаряш на платените ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 16 rate down comment 3
bgMan
преди 8 години
Ако фейса е бил наистина "поле за информация в реално време за руската военна намеса в Сирия" какво пречи на всяка друга подобна платформа и услуга да бъде същото и да я замени? Всичките ли ще ги цензурират вкупом докато не се уреди пазарлъкът в Сирия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 20 rate down comment 3
pecan
преди 8 години
Брех сринаха се акциите . Не знам дали Германия не трябва да съди фейсбук за измама със сигурноста на системата . Мисля че засегнатите абонати са повече от тези на фолцваген
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 21 rate down comment 15
SPART
преди 8 години
Всичко е политика Мила Ми,Елена! Днес фейса съвсем случайно се срина след речта на Путин...а през последните 11 дни няма нищо безпрецедентно в другите сривове...Просто фейса беше поле за информация в реално време за руската военна намеса в Сирия...И разбира се цензурата веднага се активира под формата на "сривове"...Толкова по въпроса!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 4
abdul
преди 8 години
Зукербург напоследък си помисли, че може да прави политика и май му показват в момента колко всъщност е значим без бяло-синята му уеб-страничка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 5
forexboy
преди 8 години
ФасБукарите събраха огромна база данни за милиони потребители, така че е време да отидат в пенсия :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още