IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter отново навлиза в света на музиката

Компанията потвърди, че е инвестирала в SoundCloud

10:30 | 15.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Twitter е инвестирала около 70 млн. долара в базираната в Берлин музикална услуга SoundCloud, пише Re/code, позовавайки се на източници, запознати със сделката.

От Twitter потвърждават инвестицията, но не и конкретните ѝ финансови параметри

„По-рано тази година ние направихме инвестиция в SoundCloud чрез Twitter Ventures”, коментира главният изпълнителен директор на компанията Джак Дорси.

SoundCloud е платформа, която позволява на потребителите да сваля и споделят музика и други аудио файлове. Компанията също е потвърдила новината, че Twitter е инвестирала в нея.

Ходът на Twitter е част от кръг на финансиране, който се очаква достигне 100 млн. долара, който би оценил SoundCloud на около 700 млн. долара.

Микроблогинг платформата и преди е правила стъпки в музикалния свят. През 2013 г. тя пусна своята услуга Twitter Music, но я спря година по-късно. По същото време компанията обяви, че ще търси нови начини да доставя базирано на музиката съдържание в услугата си.  

Още технологични новини вижте в материала на Bloomberg TV Bulgaria:

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още