IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на Apple Watch започват от 349 долара

Умният часовник ще може да провежда телефонни разговори, като ще има 18 часа живот на батерията

21:46 | 09.03.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px; line-height: 20px;">Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple показа своя дългоочакван умен часовник, подчертавайки външния вид и функционалностите на продукта на фона на търсенето на нов двигател за своя растеж, който да намали зависимостта от смартфоните, съобщава Wall Street Journal. 

Главният изпълнителен директор Тим Кук заяви, че часовникът е най-персоналното устройство на компанията.

Устройството обаче е изправено пред значителни предизвикателства. То трябва да бъде близо до iPhone, за да има безжична връзка или да събира GPS информация. Това прави часовника аксесоар към устройство, което вече изпълнява повечето задачи добре.

Часовникът също така прекосява границата между потребителската електроника и бижутата. Apple планира гама от часовници на различни цени, започващи от 349 долара. Компанията също така ще продава и неръждаем Apple Watch на цени от 549 щатски долара. Масивен златен модел пък ще струва 10 000 долара и ще се предлага само в избрани магазини. 

Часовникът ще разполага с 18 часа живот на батерията и ще бъде в състояние да провежда телефонни разговори. Компанията също така показа как той може да се използва, за да получава известия, да отваря хотелски стаи и гаражни врати, и да показва текстове на песни.

Предварителните заявки за устройството ще се приемат от 10 април, а самото то ще бъде на разположение в девет страни от 24 април, като Apple се готви за силен старт. Запознати заявиха, че компанията е поискала от доставчици в Азия да произведат 5-6 млн. часовника през първото тримесечие.

ABI Research прогнозира, че Apple ще продаде 11,8 милиона умни часовника през 2015 г., което ще представлява почти половината от всички носими устройства.

Компанията от Купертино, Калифорния започна събитието, като обяви, че новата стрийминг услуга на HBO - HBO Now - ще стартира ексклузивно на Apple TV, която ще бъде пусната през следващия месец. HBO Now, която ще започне навреме за новия сезон на "Игра на тронове" на 12 април, ще струва 14,99 долара на месец. Apple също така обяви планове за намаляване на цената на своята услуга Apple TV от 99 на 69 долара.

Компанията разкри и нов 12-инчов MacBook, най-тънкият досега, чиято батерия ще издържа през целия ден. Устройството тежи около килограм и ще бъде на разположение в златисто. Цените започват от 1 299 долара, като доставките ще започнат на 10 април.

По време на събитието Apple показа и нов софтуер, наречен Research Kit, който ще помогне на учените и лекарите да събират и организират медицински данни за пациентите чрез iPhone. Софтуерът включва приложения за рак на гърдата, диабет, болест на Паркинсон, сърдечно-съдови заболявания и астма, и ще бъде пуснат следващия месец. Apple заяви, че всички данни ще бъдат лични и че компанията няма да има достъп.

Вижте повече в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Miraka
преди 9 години
Те Samsung и LG преди година ги пуснаха на пазара :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 2
mangalistan
преди 9 години
Ще изчакаме отговора на Самсунг.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още