IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft в готовност да съкрати "хиляди" работни места

Мярката ще засегне екипите по продажби заради увеличаването на акцента върху облачните услуги

10:30 | 03.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Microsoft има готовност да съкрати хиляди служители по целия свят, за да реорганизира продажбите си.

Източник, запознат с планираните съкращения, е заявил пред TechCrunch, че американската компания ще освободи "хиляди" служители по целия свят. В преструктурирането се предвижда организационно сливане, което включва подразделението за корпоративни клиенти и едно или повече от подразделенията, насочени към малките и средните предприятия. Промените ще бъдат обявени тази седмица.

Microsoft отказва коментар. 

През уикенда Puget Sound Business Journal, Bloomberg и The Seattle Times съобщиха за „големи" съкращения в екипите на Microsoft по продажби по целия свят, свързани с увеличаване на акцента върху облачните услуги. Bloomberg предаде, че съкращенията ще бъдат „едни от най-значимите в сектора на продажбите през годините".

Реорганизацията изглежда е резултат от промяна в ръководството през изминалата година. Изпълнителните директори Джусън Алтхоф и Жан-Филип Куртоа поеха отговорността за отделите по продажби и маркетинг на Microsoft след напускането на дългогодишния оперативен директор Кевин Търнър през миналото лято. Алтхоф по-рано публично критикува предишните подходи в продажбите и заяви, че е готов да превърне Azure в централна част от фокуса на компанията.

Във всеки случай времето е подходящо за промяна в исторически аспект. Краят на фискалната година на Microsoft обикновено се пада през юли, а през последните години това е времето, когато фирмата обявява съкращаване на броя на служителите си.

През миналата година Microsoft обяви, че ще съкрати 2850 работни места - включително поне 900 в продажбите, като два месеца по-рано заяви, че ще съкрати 1850 служители, свързани с бизнеса със смартфони. През юли 2015 г. тя осъществи 7800 съкращения на работни места и отписа 7,6 млрд. долара от придобиването на Nokia.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още