IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Носителят на Оскар Chaos Group разраства екипа си в България

Освен програмисти компанията търси продуктови мениджъри, 3D специалисти, специалисти по осигуряване на качеството и хора с мениджърски опит

15:06 | 21.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Петър Митев (<em>вляво) </em>и&nbsp;Владимир Койлазов.<em> Снимка:&nbsp;Chaos Group</em></p>

Петър Митев (вляво) и Владимир Койлазов. Снимка: Chaos Group

Производителят на технологии, свързани с компютърна графика, Chaos Group  ще търси нови специалисти за екипа си в България. Това обяви по време на официално медийно събитие в София изпълнителният директор и съосновател на Chaos Group Петър Митев.

По думите му в момента екипът на фирмата в България наброява над 200 души.

„Продължаваме да търсим нови специалисти от различни сфери – освен програмисти, към екипа прибавяме продуктови мениджъри, 3D специалисти, специалисти по осигуряване на качеството, хора с мениджърски опит за управление на дивизии в компанията, специалисти по маркетинг и продажби и др. Гордеем се и с нашата стажантска програма, с която даваме шанс на млади таланти в програмирането и 3D визуализацията да се развият и останат при нас“, заяви Митев, цитиран в прессъобщение на българския стартъп. 

По-рано във вторник на специално събитие за българските медии Митев и Владимир Койлазов официално представиха наградата в категорията „Научни и инженерни технологии“ на американската Академия за филмови изкуства и наука, която те получиха на церемония в Бевърли Хилс на 11-ти февруари тази година.

Съоснователят на компанията Владимир Койлазов беше отличен през януари с най-престижната награда в киноиндустрията – награда на Академията за цялостен принос в категорията „Наука и високи технологии“ за „оригиналната концепция, дизайн и прилагане на технологията V-Ray“. Наградата се присъжда на новатори, чиито „изобретения допринасят значително за качеството на кино-продукциите.

„Тази награда е резултат от отдадеността и усилията, които екипът-създател на технологията V-Ray, е положил в последните 15 години“, заяви пред журналистите Койлазов, главен технически директор и съосновател на Chaos Group.

„Изключително съм благодарен на всички творци и студиа за прекрасните произведения, които създадоха през годините чрез технологията V-Ray. Освен това бих искал да поздравя и останалите носители на наградата за наука и технологии – техните усилия разширяват границите на визуалните ефекти в киното. С нетърпение очакваме още впечатляващи филми през следващите години“.

Основаната през 1997 г. Chaos Group има офиси в София, Лос Анджелис, Балтимор, Сеул и Токио. Компанията се специализира в областта на рендъринг на физически обекти и симулационен софтуер, който ежедневно бива използван от най-добрите дизайнерски студиа, архитектурни фирми, рекламни агенции и компании за визуални ефекти по цял свят.

Повече за наградата, назначенията и бъдещите планове за развитие може да научите от гостуването на Владимир Койлазов в предаването „В развитие“ във вторник по Bloomberg TV Bulgaria от 18,30 часа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още