IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виртуалният асистент на Samsung ще стартира без ключова функция

Компанията все още не е изчистила проблемите с гласовото разпознаване

12:25 | 12.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Гласово контролираният виртуален асистент на Samsung – Bixby, рекламиран като една от ключовите функции на новите смартфони Galaxy S8, няма да бъде напълно готов, когато компанията започне глобалните продажби на устройствата по-късно този месец, пише CNBC.

В изявление до медията Samsung посочва, че гласовата част на виртуалния асистент ще бъде на разположение на потребителите в САЩ през пролетта, вероятно след обновяване на софтуера.

"Ключови функции на Bixby, включително Vision, Home и Reminder, ще бъдат стартирани с глобалното пускане на Samsung Galaxy S8 на 21 април“, посочват в изявлението. „Bixby Voice ще бъде достъпен в САЩ на Galaxy S8 по-късно тази пролет“.

Позовавайки се на свои източници, Wall Street Journal писа, че вътрешните тестове, проведени от Samsung, са разкрили, че представянето на гласовото разпознаване на Bixby на английски е по-слабо от това на корейски. Изданието писа, че директорите на Samsung все още обсъждат кога Bixby да бъде пуснат с версия на английски.

Samsung представи Bixby официално миналия месец. По време на представянето на Galaxy S8 компанията показа какво може да прави новият софтуер. Така например потребителите могат да правят снимки, а Bixby да познава какво има на тях и да представя повече информация.

Освен това може да се справя с по-сложни задачи, като намирането на всички снимки на телефона, направено на определено място.

Конкуренцията между виртуалните асистенти на пазара става все по-голяма. Bixby се изправя срещу имена като Siri на Apple, Alexa на Amazon и Google Assistant.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още