IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетера ще изгради обсерватория за българския олимпийски отбор по астрономия

Обсерваторията ще се намира в новия телепорт на компанията за спътникови комуникации, който ще бъде построен през 2017 г.

13:55 | 07.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Нетера ще изгради обсерватория за българския олимпийски отбор по астрономия

Българският технологичен лидер Нетера обяви, че започва дългосрочно партньорство с българския отбор по астрономия. В подкрепа на многократните ни златни медалисти Нетера планира да изгради астрономическа обсерватория в новия си телепорт за спътникови комуникации, който ще бъде построен през 2017 г.

„Решението ни за партньорство с олимпийския отбор по астрономия не е случайно. Сега ние предоставяме услугите си в 19 държави. Амбициозните ни дългосрочни планове за развитие целят разширяване на дейността ни с точки на присъствие в целия свят. А като визионери, защо не и на други планети“, сподели с усмивка Невен Дилков, основател и управител на Нетера.

Новината за партньорството бе анонсирана по време на първото събитие от поредица образователни форуми Neterra Lab, които компанията започва да организира. Всеки форум ще бъде на различна тематика и в него участие ще вземат партньори и клиенти на Нетера.

Идеята на събитието е специалистите в бранша да споделят опита си с индустрията и да представят новите технологични решения, които биха помогнали за оптимизация на процесите и бюджетите във всяка една компания.

Във фокуса на първото събитие бе изнесената системна администрация и защитата от хакерски (DDoS) атаки. Пълен запис на всяка от темите в Neterra Lab може да видите тук, тук и тук.

За своята 20-годишна история Нетера успява да се наложи като предпочитан партньор за комплексни телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа. Компанията e лидер на пазара на предоставяне на линии под наем в Централна и Източна Европа. Над 90% от международните телекомуникационни оператори, активни в региона, използват услугите на Нетера, като за някои от тях компанията осигурява над 90% от услугите им в региона.

Сред големите международни телеком оператори, с които компанията има договори, са British Telecom, Turkcell Superonline, Verizon Business, Orange Business Services, Level 3, TATA Communications, China Telecom (Europe), UPC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още

Коментари

Финанси виж още