IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Представиха новата серия вина New Bloom

New Bloom Winery вече изнася българско вино от Тракийската низина за САЩ, Франция и Япония

16:44 | 28.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация:&nbsp;New Bloom Winery</em></p>

Илюстрация: New Bloom Winery

New Bloom Winery е новото име на избата в град Съединение. Новата й корпоративна идентичност и лансирането на модерна марка вина бяха обявени в сряда на специална мултисетивна вечеря за 300 водещи партньори на избата. New Bloom Winery разполага с 6000 дка собствени лозови масиви в Тракийската низина – втората най-добра винена дестинация в света за 2017 г. Производителят вече има добре наложени винени серии Verano Azur, Pixel, F2F и осъществява износ на 20 пазара.

Екипът на избата се гордее специално с пробива на претенциозния и конкурентен пазар в САЩ, в Япония, където качеството на продукта е водещо и Китай, който е необятен пазар, способен да усвои големи обеми продукция. Вината на New Bloom Winery са добре приети и в Европа. Германия, Франция и Белгия са част от пазарите, на които се реализират продуктите на избата.

Винарната си поставя за цел да създава и налага модерни вина за модерни градски хора. Новото име и ребрандинга на корпоративната идентичност идва в отговор на новите тенденции и желанието за експортна експанзия, обясниха от компанията. Инвестицията в проекта е над 10 млн. лв.

Избата разполага с 6000 дка собствени лозови масиви, разположени в Тракийската низина – втората най-добра винена дестинация в света. Технологично New Bloom Winery е сред най-модерните и иновативни производители в България. В последните пет години винарната е напълно реконструирана, като към нея е изградена и нова модерна лаборатория за проследяване и контрол на всички производствени процеси, за да се гарантира високото качество на вината.

Основен капитал на избата е подготвеният и мотивиран екип. Той включва близо 250 човека, сред които специалисти със специализации във Франция и Нова Зеландия. Идеолог на вината на New Bloom Winery e Владимир Влъчков – един от най-авторитетните енолози у нас и член на журито в престижните конкурси Concours Mondial de Bruxelles и Vinalies International.

По време на събитието New Bloom Winery представи новата си серия вина New Bloom. Засега тя включва едно бяло и едно розе вино. Бялото е купаж от Совиньон Блан и Шардоне. Розето е купаж от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира. „Вярваме в потенциала на винарната да бъде в основата на разцвета на винения бизнес в страната и неговото популяризиране в чужбина”, допълни Александър Урманов, изпълнителен директор на Power Brands, основен дистрибутор на New Bloom Winery.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Style виж още

Коментари

Финанси виж още