IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нагласите на петролните пазари остават слаби след данните от Китай

По време на азиатската търговия цените се понижиха, след като Либия обяви, че повишава добива си до най-високото ниво от 2014 г.

10:20 | 02.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на петрола остават на ниско ниво в сряда след данните за промишлената активност в Китай и в очакване на данните за петролните резерви в САЩ по-късно днес, съобщава Investing.com.

Към 10:00 часа българско време американският лек суров петрол WTI и европейският бенчмарк Брент се търгуват без съществени изменения на нива съответно от 48,79 долара за барел и 51,54 долара за барел.

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) в китайската промишленост записа спад от 51,2 до 50,3 пункта, което е шестмесечно дъно. Проучването се следи и от инвеститорите в петрол, защото дава сигнали за търсенето във втория по големина вносител на нефт в света.

По време на азиатската търговия цените се понижиха, след като Либия обяви, че повишава добива си до най-високото ниво от 2014 г. Продукцията в Либия се възстановява, след като две ключови петролни находища отново заработиха.

И в САЩ добивът нараства. Миналата седмица компанията Baker Hughes заяви, че нефтените платформи са се увеличили с 9 до 697.

Трейдърите се опасяват, че усилията на ОПЕК за свиване на добива не могат да компенсират ръста на шистовата продукция в САЩ. Картелът заседава на 25 май, за да реши дали да удължи действието на споразумението и след края на юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:56 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още