IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът се търгува в тесни граници след ръст в резервите в САЩ

Суровината поевтиня след победата на Тръмп наред с други активи, чувствителни на риск

11:55 | 10.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на петрола са на зелена територия, след като по време на азиатската търговия записаха спадове, съобщава Investing.com. Нагласите бяха помрачени от ръст в резервите в САЩ и от неизвестността за намеренията на новоизбрания президент в САЩ Доналд Тръмп.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,44% до 45,07 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поскъпва с 0,11% до 46,41 долара за барел към 11:30 часа българско време.

В сряда Администрацията за енергийна информация обяви, че петролните резерви в САЩ през седмицата до 4 ноември са се повишили с 2,4 млн. барела, което беше над прогнозите за ръст от 1,3 млн. барела.

Ден по-рано, във вторник, Американският петролен институт съобщи за ръст от 4,4, млн. барела.

Запасите в хранилището Кушинг в щата Оклахома, което се счита за разпределителен център за WTI, са се повишили с 28 хил. барела.

Общите резерви на суров петрол в САЩ са на ниво 485 млн. барела, което според властите е исторически високо ниво за това време на годината.

Investing.com припомня, че петролът поевтиня след победата на Тръмп наред с други активи, чувствителни на риск. Нагласите обаче се възстановиха след речта на новоизбрания президент, която беше изключително умерена на фона на крайните му изказвания по време на кампанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още