IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки големите спадове от петък петролът изпрати седмицата с ръст

През предстоящата седмица инвеститорите ще са фокусирани върху преговорите между страните на ОПЕК и Русия в Алжир

13:23 | 25.09.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Фючърсите върху петрола се понижиха рязко в петък, след като нагласите на пазара бяха влошени заради песимизъм за предстоящата неформална среща на ОПЕК между 26 и 28 септември, съобщи Investing.com.

На лондонската борса ICE цената на европейския бенчмарк Брент се понижи с 1,76 долара (3,69%) до 45,89 долара за барел. По-рано цената достигна 48,26 долара за барел, което беше най-високото ниво от 12 септември насам, заради слуховете за готовност от страна на Саудистска Арабия да понижи добива, ако Иран също участва. Скоро след това обаче се появи информация, че властите в Рияд не очакват постигане на сделка за замразяване на добива.

Въпреки загубите от петък Брентът поскъпна с 12 цента (0,26%) за седмицата.

На нюйоркската борса Nymex американският лек суров петрол WTI поевтиня в петък с 1,84 долара (3,97%) и приключи сесията на ниво 44,48 долара за барел. За седмицата този сорт петрол поскъпна с 1,45 долара (3,25%), след като беше отчетено понижение в резервите в САЩ трета поредна седмица. В сряда Администрацията за енергийна информация в САЩ съобщи, че запасите са се понижили с 6,2 млн. през седмицата, приключила на 16 септември.

Междувременно в петък компанията за услуги в нефтената индустрия Baker Hughes съобщи, че нефтените платформи са се увеличили с 2 до 418 броя през изминалата седмица. Това беше 12-ото повишение за последните 13 седмици.

През предстоящата седмица инвеститорите ще са фокусирани върху преговорите между страните на ОПЕК и Русия в Алжир, а след това и върху редовните данни за резервите в САЩ, които излизат във вторник и сряда.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ivan.kostov.39
преди 7 години
Щом платформите стават повече - значи, ще расте цената.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още