IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Texas Instruments с 4% спад след ревизирана надолу прогноза

Компанията занижи диапазона на очакваните продажби за настоящото тримесечие до между 3.22 млрд. долара и 3.35 млрд. долара в сравнение с прогнозираните по-рано приходи в размер на между 3.11 и 3.38 млрд. долара

16:25 | 07.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите на Texas Instruments с 4% спад след ревизирана надолу прогноза
Акциите на най-големия световен производител на чипове за телефони – щатската компания Texas Instruments Inc., се понижиха с близо 4% по време на извънборсовата търговия в САЩ, след направената вчера ревизия на очакванията на компанията за резултатите й.

Компанията занижи диапазона на очакваните продажби за настоящото тримесечие до между 3.22 млрд. долара и 3.35 млрд. долара в сравнение с прогнозираните по-рано приходи в размер на между 3.11 и 3.38 млрд. долара.

От ръководството на компанията заявиха, че очакват печалба на акция за периода между 31 и 33 цента на акция на фона на предходните прогнози за печалба между 29 и 33 цента на акция.

Средните очаквания на анализаторите бяха за приходи в размер на 3.27 млрд. долара и 32 цента на акция.

Компанията произвежда чипове, използвани в производството на мобилни телефони, телевизори, калкулатори и принтери.

По време на извънборсовата търговия акциите на компанията, която е третият световен производител на чипове, се понижиха до ниво от 31.13 долара за брой.

Ревизирането на прогнозата, което не отговори на завишените неофициални очаквания на инвеститорите, беше вторият признак за отслабване в сектора, след като през изминалата седмица най-големият световен производител на чипове Intel занижи прогнозата си за първото полугодие на настоящата година като резултат от по-слабите очаквания за продажби на компютри в световен мащаб.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още