IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry свива значително загубата си

Изключвайки еднократните ефекти канадската компания дори отчита минимална тримесечна печалба

15:15 | 19.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
BlackBerry свива значително загубата си

Производителят на мобилни устройства BlackBerry отчете по-ниски от очакваното тримесечни приходи, но успя значително да свие загубата си, предава CNBC.

Канадската компания отчете нетна загуба от 148 млн. щатски долара, или 0,28 долара на акция за тримесечието, приключило на 29 ноември. Година по-рано загубата на дружеството бе в размер на 4,4 млрд. долара, или 8,37 долара на акция.

Изключвайки обаче еднократните ефекти, BlackBerry постигна минимална печалба от 0,01 долара на акция.

Приходите за тримесечието достигнаха 793 млн. долара спрямо постигнатата година по-рано цифра от 1,19 млрд. долара.

Анализаторите очакваха BlackBerry да публикува загуба от 0,05 долара на акция при приходи от 932 млн. долара според консенсусната прогноза от Thomson Reuters.

Отделно от това компанията обяви, че е завършила придобиването на Secusmart – частна фирма, специализирана в криптирането на данни.

Базираната в Oнтарио BlackBerry е постигнала споразумение да закупи германската криптографска фирма още през юли. Условията по сделката не бяха оповестени.

По-рано тази седмица канадската компания представи ново устройство, което има за цел да привлече обратно традиционните потребители на телефоните на марката, известни със своите физически клавиатури и тъчпадове.

Новият телефон на BlackBerry носи името Classic и е част от усилията на компанията да увеличи продажбите си и да се върне към печалбата. Плановете на фирмата са да се фокусира и върху софтуер за управление и върху услуги за сигурност, насочени към корпоративните клиенти.

Акциите на компанията затвориха търговията в Ню Йорк в четвъртък с ръст от 0,80% до 10,06 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още