IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гейминг индустрията ще продължи да расте с бързи темпове

Новите предприемачи трябва да излидат на пазара бързо, дори да нямат перфектен продукт, според основателя на Imperia Online

14:24 | 11.02.17 г.
<p>
	Доброслав Димитров.<em> Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Доброслав Димитров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Гейминг индустрията ще продължи да расте с бързи темпове. Това каза предприемачът Доброслав Димитров, един от основателите на Imperia Online, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria.

"Класическият геймър днес е на 30 години. Това е първото поколение, израсло с игрите, и когато порастваш, ти не спираш да бъдеш геймър, а просто имаш една огромна добавена стойност - ти си станал платежоспособен", коментира той.

"В България пазарът е много развит. Хората, които използваме интернет, сме доста напред в сравнение със страните, с които обикновено се сравняваме", каза още той.

Димитров обаче подчерта, че 40% от хората у нас никога не са използвали интернет.

"Няма рецепта за успех. Доказано е, че не можеш да повториш дори собствения си успех, какво остава да копираш чуждия. Има няколко неща, които са изключително важни - трябва да си оригинален със сигурност, но трябва и да си достъпен. Защото не трябва да си толкова оригинален, че никой да не може да те разбере, ако искаш да достигнеш до милиони хора, а не до хиляда", посочи той.

Според него играта трябва да бъде балансирана. Трябва да има платени опции, както и безплатна част. "Ако са твърде дебалансиран, 90% от хората, които няма да ти платят така или иначе, няма да започнат да играят играта, а без тях онези 10%, които плащат, няма да дойдат, защото няма с кой да играят", посочи той.

Игрите са жив продукт, който се развива постоянно с надграждане и осъвременяване, обясни Димитров. 

Съветът на предприемача към стартиращите компании е да излизат на пазара веднага, а не когато са готови с перфектен продукт. "С най-малкия възможен продукт излезте на пазара, за да верифицирате. Когато си пионер, дори да не си с най-качествен продукт, ти си пръв и пазарът ще го оцени", коментира той.

Целия разговор с Доброслав Димитров можете да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още