IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интернет на нещата дава повече на бизнеса от очакваното

Сигурността продължава да е ключово притеснение за компанииите

17:35 | 01.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компаниите получават повече, отколкото са се надявали от свързаните устройства и интернет на нещата (IoT). Това сочи глобално проучване, направено от Aruba, компания на Hewlett Packard Enterprise (HPE), което беше представено на Mobile World Congress.

“Едно от най-изненадващите открития беше, че реалните ползи от имплементирането на IoT решения са много по-добри от очакваните”, коментира Дерек Хауард, маркетинг директор на Aruba за интернет на нещата.

Проучването носи името “The Internet of Things: Today and Tomorrow”, като в него са били интервюирани 3100 души, взимащи важни решения в областта на информационните технологии в компании, разполагащи с по над 500 служители и базирани в 20 държави.

За мобилните оператори и други играчи в IT екосистемата има поводи за оптимизъм.

Изследването е открило, че само 29% от бизнес лидерите, които планират да се насочат към интернет на нещата, вярват, че това ще увеличи ефективността на бизнеса им. За сравнение 46% от анкетираните, които вече са навлезли в тази област, са категорични, че ефективността на компаниите им се е повишила.

И все пак едва 16 на сто от директорите, планиращи да имплементират IoT решения в бизнеса си, смятат, че това ще повиши рентабилността, но доста по-голям брой (36%) от тези, които вече са го направили, твърдят, че виждат такъв ефект.

Сигурността продължава да е голямо притеснение за компаниите. Повече от четири пети от респондентите, които въвеждат IoT решения, твърдят, че са имали досег със свързан с интернет на нещата опит за пробив в системите им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още