IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай: Новият ни антитерористичен закон няма защо да притеснява компаниите

Американските технологични гиганти изразиха опасенията си, че новият закон може да се окаже вид заплаха

15:35 | 24.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Китай: Новият ни антитерористичен закон няма защо да притеснява компаниите

Технологичните компании няма защо да се притесняват от новия антитерористичен закон на Китай, който цели да предотвратява терористични дейности, твърди министерството на външните работи на Китай, определяйки критиките на САЩ за неоснователни.

Законопроектът притесни западните правителства, тъй като би могъл да изисква технологичните компании да оставят “вратички” в продуктите си или да предоставят на властите важна информация, като ключовете декриптиране на информацията, с която разполагат, предава Ройтерс.

В момента последната версия на проектозакона се разглежда от китайското правителство, преди да получи последно одобрение от парламента, което се очаква да се случи до неделя.

През тази седмица САЩ изрази “сериозната си загриженост” по отношение на китайския закон, който може да донесе повече вреди, отколкото ползи.

Говорителят на външното министерство на азиатската страна твърди, че е “недоволен” от позицията на САЩ и се надява, че те ще започнат да уважават създаването на закони в Китай. По думите му Китай се сблъсква със сериозни терористични заплахи и трябва да подобри правната си рамка, така че да се справи с проблема.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още