За начинаещи

НАП отчете над 700 часа данъчни уроци в училищата

ЕС въвежда проект за фискално образование до края на годината

НАП отчете над 700 часа данъчни уроци в училищата

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Над 700 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски в средните училища в странатаq проведоха лектори на НАП в рамките на образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“. 

Още по темата

В продължение на 3 години приходната агенция реализира образователната програма, която има за цел да повиши данъчната и финансова грамотност на подрастващото поколение в България, съобщи НАП.
Агенцията въведе миналата година система си за онлайн обучение.

На адрес www.vlezvchas.bg са достъпни видео уроци за различните данъци в България, здравното и социално осигуряване, важността на касовата бележка, държавния бюджет и други. Данъчните курсове дават отговори и на въпросите „Кога декларираме доходите си“, „Как се възстановяват здравноосигурителните права“ и други полезни теми.

След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали в портала, могат да отговорят на няколко въпроса и да се състезават за големи награди - дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове.

Близо 500 ученици решават тестове по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg в момента.

През изминалата седмица НАП представи опита си във фискалното образование пред работна група към Европейската комисия, която подготвя програма на фискално обучение на ЕС. Според съобщението, образователният проект е получил висока оценка в Брюксел и част от подходите, използвани в България, ще бъдат възприети и на европейско ниво.
 

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Коментари (0)


Още от За начинаещи
Завършилите висше образование в ЕС устойчиво се увеличават