IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп продължава сам да свива шансовете си да бъде преизбран

Не би имало разлика за икономиката на САЩ, ако Хилъри Клинтън беше спечелила президентските избори, смята Петър Аризанов

08:40 | 27.06.18 г. 12
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

С промените си в икономически план президентът на САЩ Доналд Тръмп поощрява повече гласоподавателите, които го избраха – хората с по-ниски доходи, но намалява шансовете си да бъде преизбран. Това каза инвестиционният консултант Петър Аризанов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„От лична гледна точка (бел.ред. - данъчната) реформа беше направена с цел да се поощряват повече гласоподавателите, които избраха Доналд Тръмп – хората с по-ниски доходи", коментира той. "Повече бяха ударени хората от източното крайбрежие с по-високи доходи и по-висока стойност на имоти. В САЩ 10% от населението с най-високи доходи плаща 50% от данъка, а 80% не плаща никакви данъци. Така че не може да се говори за равноправност“.

Експертът каза, че не би имало разлика за икономиката на САЩ, ако Хилъри Клинтън беше спечелила президентските избори.

„Растежът на страната се дължи на прогреса в технологиите – изкуствения интелект, машиностроенето, програмите, алгоритмите. Те допринасят за всички индустрии. /.../ Главните печеливши на борсата са тези технологични компании“, смята Аризанов.

Доналд Тръмп се опитва да защитава индустрии, които не са толкова прогресивни от гледна точка на технологиите и се опитва да спечели поддръжници от централните региони в САЩ, които зависят много повече от промишлени компании, добави събеседникът.

Действията на американския президент спрямо търговските партньори като Китай, ЕС и Канада и налагането на мита обаче Тръмп също влияят негативно на шансовете му да бъде преизбран, твърди Аризанов.

Още от разговора вижте във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

12
rate up comment 3 rate down comment 3
red6
преди 5 години
То май не ви е ясно, че Тромбона го избраха реднеци, дето се връзват на популизъм. И всичко това бе възможно само и единствено, понеже хората трябваше да избират между него и Хилъри. Срещу Сандърс нямаше шанс, но просто демократите сами си го вкараха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 5 години
еййй, аман от остроумни мияч-емигранти :) Иначе мави гЪ з, кво толкова е обяснил ? пак няква словесна полюция в неуспешен опит да е оригинален ... Това няма да спечели втори мандат на тръмп
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 5 rate down comment 3
julian12
преди 5 години
Колкото и да му обясняваш си е загуба на време. Не случайно е кухао.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 7 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 5 години
Той полит-коректничиски, и пато-генетически, и психо-патологически не е избран, но ЮРИДИЧЕСКИ беше избран и Е президент на USA... И ти имаш клетка в горната си костна структура, но тя не ти дава достатъчно основание да се причислиш към разумните видове на планетата... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 8
khao
преди 5 години
той технически не беше избран от повечето американци, въпреки слабия си противник... а уж имаш клетка там и трябва всичко да знаеш ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 14 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 5 години
Хаха... Тръмп не можеше да бъде избран и на миналите избори, пак според такива анализатори. Пилците се броят наесен, Петърчо, хем Аризанов, гиби... Де по-полека с прогнозите още отсега.... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 5
khao
преди 5 години
над 80% от военнослужещите в американската армия са привърженици на републиканците ! ... за твоя информация само ! а за домашно намери коя партия е дупе и *** с венно-промишления им комплекс !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 13
khao
преди 5 години
Как точно ги свива - като изпълнява безпрекословно всичко, което предизборно обеща? ----точно така и точно това е причината да НЕ бъде избран пак, най-после стигна до прозрение и ти :):) Средния избирател на всякъде по света е малоъмник, който не знае кво иска и лесно се манипулира ... та едно е да му говориш сладки неща които звучат добре, друго е като ги изпълниш и да му го вкараш на дълбоко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 6
bgMan
преди 5 години
И не мога да разбера защо си мислите че всички хора са толкова ттъпи като поддръжниците на демократичната партия в САЩ и не могат да видят, че либералите и хомосексуалистите искат световна доминация и пълен властови контрол дори и да е постигнат чрез нова голяма война без да имат никакви скрупули от нанесените жертви и разрушения. Отношението им много прилича на нещо от рода на: "*** everyone who is not a liberal gay or homosexual".То и оръжейното лоби подкрепи Тръмп обаче те поне все още не са толкова оглупели че да предизвикат голям военен конфликт и да съсипят целия световен ред и икономика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 1
IQ96
преди 5 години
Taka представен коментарът (само писменната част) , не внесе яснота. Грешки, неясна концепция. Хем поощрява избралите го гласоподаватели, хем си свива шансовете. И един мармот завива шоколадите....;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още