IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Equest продава бившето кино "Урвич" на българска компания за имоти

Скоро ще бъде финализирана и сделката за "Европа Палас" за 1,5 млн. евро

11:04 | 03.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Equest продава бившето кино "Урвич" на българска компания за имоти

Инвестиционният фонд Trans Balkan Investments Limited (TBIL), преди Equest Investments Balkans Limited, съобщи, че е сключил предварително споразумение за продажбата на сградата на бившето кино „Урвич“ на неназована българска компания за имоти.

Сделката е била сключена през октомври, като финансови параметри не са упоменати.

В продължение на няколко години компанията търсеше купувачи за своето портфолио от активи, което включваше сградите на няколко бивши кина в София, които бе предвидено да бъдат превърнати в търговски или офис сгради.

В началото на август от компанията обявиха продажбата на бившето кино „Изток“ на Билла Недвижимости ЕООД за 1,43 млн. евро.

Сега от фонда уточняват, че „през следващите няколко дни“ трябва да бъде финализирана и сделката за последното бивше кино, собственост на компанията – "Европа Палас". Брутните приходи от продажбата са 1,5 млн. евро.

Търговията с книжата на Equest на Лондонската борса бе спряна в началото на август, тъй като одиторът на компанията Deloitte не бе финализирал нейния финансов отчет. От фонда съобщават, че към вчерашна дата отчетът все още не е завършен поради „някои технически проблеми, които остава да бъдат разрешени“.

От компанията очакват отчетът и търговията да бъдат възобновени „в скоро време“.

Все още продължават преговорите с Банка ДСК относно финансиране за проекта на компанията в Баня, като продължава и работата по стратегията за проекта на компанията край Созопол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още