IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Купиха бизнес парк в Букурещ за 102 млн. евро

Купувачът ще заплати 28 млн. евро и ще поеме задължения в размер на 74 млн. евро

09:53 | 06.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Купиха бизнес парк в Букурещ за 102 млн. евро

Британският инвестиционен фонд New Europe Property Investment (NEPI) обяви, че е сключил споразумение за придобиването на бизнес парка Floreasca в Букурещ за 102 млн. евро.

Фондът е купил комплекса чрез своето дъщерно дружество NE Property Cooperatief, което е придобило 100% от капитала на компанията Ingen Europe – собственик на бизнес парка.

Продавач е смесено дружество между компаниите Apollo, Kanebo Investments и Grimsby Investments, като според сделката купувачът ще заплати 28 млн. евро и ще поеме задължения в размер на 74 млн. евро.

От фонда съобщават, че сделката ще бъде финансирана чрез емисия на права, условията за която се очаква да бъдат обявени в близко бъдеще.

„Офис пазарът в Букурещ предлага стойност на инвеститорите“, се казва в съобщението на NEPI. „В резултат на това мениджърският екип осъществи подробно проучване на възможностите на пазара на офиси в Букурещ, което включваше 12 потенциални цели за придобиване, като Floreasca Business Park бе оценен най-високо.“

Консултант по сделката е Colliers International. Покупката се очаква да бъде финализирана преди края на 2010 г.

Миналата година бе обявено, че NEPI планира да вложи до 500 млн. евро на пазара на имоти в Румъния.

Размерът на придобиваните проекти няма значение. „Парите не са проблем за нас“, казваха тогава от NEPI.

NEPI, който бе създаден през 2007 г., е листнат на алтернативния сегмент на Лондонската борса AIM. Той направи първата си инвестиция в Румъния през октомври 2007 г., когато вложи близо 12 млн. евро в четири мола в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още