IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наемите на бизнес имотите в САЩ ще се върнат до предишния пик до 2015 г.

Цените на бизнес имотите през януари в САЩ се понижиха с 4,3% в сравнение с година по-рано

16:20 | 25.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Наемите на бизнес имотите в САЩ ще се върнат до предишния пик до 2015 г.

Наемите на бизнес имотите в САЩ ще достигнат предишните пикови нива до 2015 г., като ръстът на наемите на офис и складови площи ще изпревари този на апартаментите до две години, сочи доклад.

Според RREEF наемите в сгради в Ню Йорк, Сан Франциско, Бостън, Сан Диего и Сан Хосе ще отчетат най-силен ръст, след като офис наемите в САЩ отчетоха спад от 4,9% миналата година.

Според индекса за цените на бизнес имотите на Moody’s/REAL цените през януари са понижиха с 4,3% в сравнение с година по-рано, отчитайки втория пореден месец на спад.

Една от основните причини за това са продажбите на проблемни активи, които са оказали ценови натиск върху стойностите.

Наемите на апартаментите, които се повишиха, след като милиони собственици на имоти в САЩ бяха заставени да търсят жилище под наем, тъй като имотите им бяха отнети от банките, се очаква да нараснат с 4% тази година и с 5% за всяка от 2012 и 2013 г., смятат от RREEF.

Офисите и индустриалните площи ще вземат надмощие по отношение на наемния ръст през 2013 г., съответно с 5,1% и 5,9%.

Наемите на офис площите ще продължат да растат със 7,7% през 2014 г. и 8% през 2015 г., докато индустриалните наеми ще се повишат със 7,3% и 6,3%. Апартаментите ще изостанат с ръст от 3% и 2% за съответните години.

Търговските наеми ще изостават от всички останали сегменти до 2014 г., когато прогнозираният ръст от 3,5% ще надхвърли този на апартаментите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още