IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

13% от жилищата в САЩ са необитаеми

Щатът Мейн е с най-висок процент незаети жилища – 22,8%, следван от Върмонт, Флорида, Аризона и Аляска

19:04 | 28.03.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
13% от жилищата в САЩ са необитаеми

Високият процент на незаети жилища погубва пазара на недвижими имоти в САЩ, тъй като влияе негативно на продажните цени и на стойността на имотите, пише CNNMoney.

При това тенденцията се задълбочава, защото през 2010 г. незаетите жилища в САЩ са достигнали 13% в сравнение с 12,1% през 2007 г.

„Повече незаети жилища означават по-голям натиск върху пазара“, казва Брад Хънтър, главен икономист на компанията, оперираща в сферата на недвижимите имоти, Metrostudy.

Щатът Мейн има най-висок процент незаети жилища – 22,8%, следван от Върмонт с 20,5%, Флорида с 17,5%, Аризона с 16,3% и Аляска с 15,9%.

Този процент е най-нисък в Кънектикът – 7,9%, Калифорния, Айова, Илинойс, Вирджиния и Вашингтон – всички те са с 9,2%, или по-малко.

Все пак, ако от броя на незаетите жилища се извадят летните къщи и вилите, които не са отнети от банките поради неплатени ипотеки, това би намалило процента на реално незаетите жилища с около две трети.

В случая с Мейн от 160 хил. неизползваните жилища падат под 55 хил., или 7%. За сравнение така изчислен процентът за Кънектикът е 6,1 на сто.

Някои щати обаче имат висок процент на необитаеми жилища дори и след изваждането на летните къщи и вилите. В Невада той е около 11,4%, за Аризона 10,7%, а за Флорида е 10 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
dessoboy
преди 13 години
Лично аз съм работил в Old Orchard Beach докато не ме уволниха. Това е едно градче, което се държи от евреи. Увеселителният парк е на един евреин, а семейството на друг има хотел и магазини точно на плажа. Ta старият Харолд " Old Harrold from the Harrold's store " имаше улица на негово име и също така разполагаше с 3-4 празни къщи до плажа, които беше запълнил с китайска стока докарана с dedicated container чак от California. Ходеше там да си избира с какво да му напълнят контейнера. Та така де, необитавани са му къщите, но пълни с китайски столове, чадъри, сърфбордове, играчки, хавлии и т.н. Мизерна работа. Срамота за еврейския народ бяха тези американци, но от друга страна им вървеше бизнеса тъй като идваха американци от други щати и харчеха парите си за глупости и то на най-високи цени :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
dessoboy
преди 13 години
Пишете авторите на статиите, бе хора. Не мисля да ви чета всичките глупости, а искам се ориентирам към определени автори. Аз съм бил в Мейн - там има много психично-болни. Стивън Кинг е станал такъв писател най-вероятно заради обкръжението си в този щат. В северните части на щата се чифтосват по роднински и селата им са доста отдалечени едно от друго. Нормално е да се обезлюдяват. На юг в Мейн има хора и прилично количество туристи през лятото обаче е голяма безработица. Внасят студенти, които да работят за без пари и в същото време американците се оплакват, че никой не ги взема на работа. В главния град на Мейн Портланд едни *** щяха да ме оберат и то в широк център, но влязох в един магазин и ми се размина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още