IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продължават финансовите проблеми за Engel, загубата намалява

Компанията се нуждае от допълнително финансиране, в противен слчуай може да продава проекти

17:16 | 08.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Продължават финансовите проблеми за Engel, загубата намалява

Инвестиционната компания Engel East Europe N.V., която развива няколко проекта у нас, обяви, че все още изпитва сериозни финансови проблеми и работи на загуба, която обаче се понижава в сравнение с предходните години.

Engel завърши 2010 г. със загуба преди данъци от 8,2 млн. евро в сравнение със загуба от 20,9 млн. евро за 2009 г.

Финансовата позиция на компанията продължава да бъде слаба и през 2010 г., казват от компанията. Управлението на Engel смята, че не е вероятно проектите, които тя управлява в момента, да генерират достатъчни парични постъпления за изплащането на всички задължения, които трябва да бъдат обслужвани през 2011 г.

Към 31 декември 2010 г. компанията има пасиви на обща стойност близо 47 млн. долара, което надвишава стойността на активите към края на 2010 г. от 46,6 млн. евро.

За да се справи с тази ситуация, Engel е помолила своята компания майка за допълнителна финансова помощ за финансиране на незабавните си парични нужди.

През 2010 г. компанията майка е предоставила няколко кредита на Engel на обща стойност близо 3 млн. евро. В началото на 2010 г. компанията получи още 500 хил. евро.

Наред с това Engel продължава да обмисля и алтернативни решения, за които преговаря и с някои от банките кредитори. Тези решения включват преструктуриране на задълженията, както и евентуалната продажба на проектите на компанията.

В средата на миналата година регистрираната в Кипър компания GBES Ltd. Придоби 53% от компанията майка на Engel срещу 9,2 млн. евро. Новият собственик се очаква да предостави допълнителен кредит на компанията в размер на 10,2 млн. евро.

От Engel добавят също, че в случай, че не изпълнят някои условия до средата на април, компанията може да се делистне от алтернативния сегмент на Лондонската борса AIM.

У нас Engel имаше редица жилищни проекти в София, включително в кв. „Витоша“ , „Павлово“, „Малинова Долина“, „Горна Баня“, „Овча купел“ и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:11 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още