IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България, Испания и Турция - най-търсени за покупка на имот от руснаците

Въпреки активизирането на руснаците британците запазват челното място в класацията на купувачите на недвижими имоти в чужбина

12:36 | 03.06.11 г.
<p>
	Снимка: Investor.bg</p>

Снимка: Investor.bg

Недвижимите имоти в България, наред с тези в Испания и Турция, са най-търсени от руснаците, според списание International Residences.

Около 50% от хората, анкетирани от руското издание, планират да придобият жилище в една от трите държави през следващите 12 месеца. 40% пък са готови да похарчат от 100 хил. до 250 хил. евро, което като цяло съответства на сумите, отделяни от повечето британци за инвестиция в недвижим имот.

Това далеч не е единствената класация, която подрежда България начело в предпочитанията на руските купувачи. От дълго време страната ни оглавява и класацията на руския портал за имоти в чужбина Prian.ru.

Въпреки активизирането на руснаците британците запазват челното място в класацията на купувачите на недвижими имоти в чужбина. Независимо, че британската икономика не се подобрява видимо, активността на поданиците на Великобритания на пазара на имоти отвъд границите на родината им продължава да расте. В момента броят на купувачите е почти същият, както в периода преди кризата. По петите им обаче настъпват руснаците и китайците.

Ситуацията в Кипър е ясен показател, че жителите на Острова отстъпват позициите си на купувачи от други страни. В периода, предшестващ спада на световната икономика, гражданите на Великобритания бяха основните купувачи на недвижими имоти в Кипър.

Масовият им отлив, предизвикан от настъпилата рецесия, се отрази изключително негативно на кипърската икономика. Веднага обаче на помощ се притекоха китайците и руснаците. Броят на сделките с тяхно участие през април тази година е нараснал с 19% спрямо същия период на 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още