IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в имоти в Турция растат

Продажбите на жилища в страната са нараснали с 6,07% през първото тримесечие на годишна база

10:55 | 09.06.11 г. 1
Инвестициите в имоти в Турция растат

През първото тримесечие на 2011 г. продажбите на жилища в Турция са нараснали с 6,07% на годишна база, показват последните данни на турския статистически институт Туркстат, цитирани от Property Abroad. 

В 20 региона от страната продажбите на жилища са нараснали, докато само в 6 те отбелязват спад.

Интерес към турския пазар на недвижими имоти проявяват не само местните инвеститори, но и техни колеги от Европа, особено от Великобритания. 

Някои райони на съседката ни могат да удовлетворят търсенето на имоти в момента, най-вече благодарение на факта, че на инвеститорите се предлагат големи обекти на достъпни цени. Преобразяването на Истанбул в съвременен мегаполис през последните години го направи идеално място за закупуване на съвременно жилище, което впоследствие би могло да се даде под наем на фона на нарастващите туристи в града, пише изданието.

Друг фактор, който укрепва доверието на инвеститорите в Турция в момента, е икономическата стабилност на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
no-credit
преди 12 години
Това ли е вече политкоректния изказ - външни инвеститори купуват жилища, които да дават под наем на туристи?! То верно, че има и такъв туризъм (в частни жилища), ама защо ми се струва, че когато външните "инвеститори" изкупят жилищата, основните им наематели ще са турските граждани, а не туристи. Т.е. турските граждани ще живеят като наематели в собствената си страна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още