IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на европейските компании за имоти продължиха спада си през юли

Най-успешно представилият се пазар в Европа през миналия месец е Швейцария, а най-слабо се представят публичните компании за имоти в Испания

10:50 | 03.08.11 г.
Акциите на европейските компании за имоти продължиха спада си през юли

Акциите на най-ликвидните компании от сектора на недвижимите имоти в Европа са отбелязали спад от 2% през юли, след като загубиха 2,1% през предходния месец, сочат данни на Global Property Research (GPR), цитирани от PropertyEU.

Начело на спада на европейския индекс GPR 250 Europe, който следи 250-те най-ликвидни публични компании за имоти на континента, е Испания, където е регистрирано понижение от над 17%, следвана от Полша (-11,8%), Италия (-10,8%), Австрия (-6,2%) и Холандия (-6,1%).

Финландия, Германия, Франция, Швеция и Белгия също отчитат загуби от между -2,8% и -5,4%. Най-успешно представилият се пазар през миналия месец е Швейцария с ръст от 7,8%, следвана от Турция (3,1%), Израел (1,6%), Норвегия (0,8%) и Великобритания (0,3%).

В глобален план най-добре се представят азиатският и африканският индекси, като и двата постигат увеличение от 3,6%. Те са следвани от Северна и Южна Америка с повишение от 2,7%. Индексът за Океания GPR 250 Oceania бележи спад от 3,4%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още