IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдят подразделение на Goldman заради отменена сделка с Lehman

Сделката е била на стойност най-малко 385 млн. долара

16:49 | 07.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
Съдят подразделение на Goldman заради отменена сделка с Lehman

Дъщерно дружество на Lehman Brothers Holdings Inc е завело иск срещу подразделение на Goldman Sachs Group Inc под предлог, че е използвало неоснователни причини, за да избегне финализирането на сделка за покупка на имот на стойност най-малко 385 млн. долара.

Подразделението на Lehman Rosslyn LB Syndication Partner LLC, което не е част от процеса на фалит, който тече в Lehman в момента, е завело иск в САЩ, с който цели да застави дъщерното дружество на Goldman Usreo/Rosslyn Investors LLC да финализира сделката, пише Ройтерс.

Също така Lehman иска да запази депозита от 100 млн. долара, който Goldman е платил, като обезщетение.

Искът не разкрива цената на сделката, но предишни съдебни документи показват, че приходите на Lehman от сделката се е очаквало да бъдат „не по-малко от 385 млн. долара“. В съдебните документи от Lehman казват, че въпросното портфолио от офис имоти е на стойност близо 1,26 млрд. долара.

Според иска Goldman се е отказал два дни преди крайния срок за финализиране на сделката. От Goldman твърдят, че Lehman не са предоставили данни за някои споразумения за наем и че някои документи за наем не са отговаряли на условията на сделката. 

От Lehman обаче отричат тези аргументи като неоснователни и казват, че Goldman си търси оправдание, за да избегне изпълнението на своите договорни задължения.

Споразумението за покупката дава на Lehman 15-дневен срок за уточнение на всякакви нередности в документацията и Goldman е нарушил договора, като не им е предоставил този срок, твърдят от Lehman.

Имотите са част от портфолио, което Lehman се опитва да продаде, за да изплати свои задължения.

Компанията очаква да привлече 13,2 млрд. долара от продажби на имоти до края на 2014 г.

Lehman вече е набрала 3 млрд. долара от имоти, откакто подаде заявление за фалит през 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още