IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските жилищни цени останаха в застой през август

Същевременно годишният темп на понижение се забавя, като цените в 20 големи града в САЩ са с 3,8% по-ниски в сравнение с същия период година по-рано, сочи индексът S&P/Case Shiller

17:24 | 25.10.11 г. 1
<p>
	Снимка: <em>sxc.hu</em></p>

Снимка: sxc.hu

Цените на еднофамилните жилища в САЩ останаха без изменение през август, което се тълкува като признак, че пазарът продължава да се стабилизира, но все още не е набрал достатъчно инерция, съобщи Ройтерс.

Индексът S&P/Case Shiller, който следи жилищните цени в 20 големи града в страната, остава непроменен спрямо предходния месец на сезонно коригирана база. Анкетирани от агенцията икономисти очакваха увеличение от 0,1%.

Без корекция спрямо сезонни фактори ценовият ръст се забавя, като индексът нараства с 0,2% след повишение от 0,9% през юли.

Същевременно годишният темп на понижение се забавя, като цените в 20-те града са с 3,8% по-ниски в сравнение с същия период година по-рано при спад от 4,1% на годишна база предходния месец. Въпреки това индексът не отговори на очакванията за по-слабо намаление от 3,5% през август.

„Добрата новина е продължаващото подобрение при годишното изменение на жилищните цени“, коментира Дейвид Блицер, председател на комитета в Standard & Poor's, който изготвя индекса.

„През пролетта и лятото, които са силни сезони за търсенето на жилища, предупредихме, че месечните повишения на цените трябва да се комбинират с подобрение на годишното изменение, преди да може да говорим за евентуално стабилизиране на пазара.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
bubblehead
преди 12 години
Дъното юруш на маслините! Дъно и се готвим за следващия балон нищо че на прилично място прилична къща е повече от $400К ... Ха да видим българските реднекове със зелените карти дето се перчат на бръчедите като се върнат лятото в България колко им е хубаво в Америка как ще решат жилищния проблем!? ( Една от причините да им е хубаво е че е евтино в САЩ.) Как ще си купят картонени колиби по евтиното време... ха-ха! Майтап няма това е евтиното, драги зрители!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още